Kvalifikacije za Euro u futsalu

Mavrović: “U Osijeku imamo prvu meč-loptu”

02.03.2021.

Mavrović: “U Osijeku imamo prvu meč-loptu”
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska futsalska reprezentacija sutra u Osijeku od 19.30 sati uz izravan prijenos na HNTV-u protiv Ukrajine igra važnu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo 2022. godine.

 

Prvi je to od dvaju vezanih susreta s izravnim konkurentom za prvo mjesto u skupini 1, idući se igra u Zaporožju već u nedjelju.

“Da, mogli bismo reći da je to prva meč-lopta, iako moramo biti spremni na sve scenarije. U svakom slučaju, puno će nam lakše biti s Ukrajinacima igrati u Osijeku, nego u Zaporožju. Domaći parket nam znači jako puno.”, kaže hrvatski izbornik Marinko Mavrović, koji je uoči dviju najvažnijih kvalifikacijskih utakmica ostao bez Tihomira Novaka, Kristijana Postružina i Stjepana Perišića.

“Na žalost, puno će nam nedostajati Novak, Postružin i Perišić, riječ je o trojici stožernih igrača čiji će se izostanak itekako osjetiti. Da stvar bude gora, Matej Horvat je dobio jak udarac u nožni palac, a više nemamo pravo na zamjenu. Što je, tu je, nemamo namjeru kukati, ono što nas raduje jest činjenica da je Dario Marinović u odličnoj formi, da su Perić i Matošević s Dobovcem izborili nastup na završnom turniru Lige prvaka, a da se Josip Suton preporodio u Italiji. Jednako tako, puno očekujem od mladih igrača Čekola, Jurline, Sekulića i Gudasića. Postavit ćemo se agresivno i čvrsto, jedva čekam da počne utakmica.”.

Hrvatsku čeka vrlo nezgodan suparnik, koji je svoju snagu potvrdio uvjerljivom gostujućom pobjedom nad Albanijom (10:3).

“Ukrajinci nam ne leže, iako će nam olakotna okolnost biti činjenica da i oni imaju određenih problema s igračkim kadrom. Ostali su bez vrlo važnog igrača, pivota Bilotserkivetsa. Međutim, bez obzira na to, riječ je o vrlo jakoj momčadi, fizički i taktički na vrlo visokoj razini. Ukrajinci su brzi i eksplozivni, imaju brzi ritam dodavanja i drže ritam tijekom cijele utakmice. Analizirali smo njihovu utakmicu protiv Španjolaca koje su uspjeli natrčati, što nije nimalo jednostavno. Dakle, neće biti lako, ali naravno da će se u utakmici i nas nešto pitati. Svjesni smo da ćemo napraviti veliku stvar u slučaju pobjede.”, zaključio je Mavrović. 

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri