Junak iz Zaporožja

Marinović: “Pobjede nad Ukrajinom dokaz su da imamo kvalitetu za veliku scenu”

08.03.2021.

Marinović: “Pobjede nad Ukrajinom dokaz su da imamo kvalitetu za veliku scenu”
Foto: Drago Sopta/HNS

Koliko god naporan bio put iz Zaporožja, sladak je bio povratak hrvatske futsalske reprezentacije u domovinu poslije velike pobjede nad Ukrajinom (7:2) u kvalifikacijskoj utakmici za plasman na Europsko prvenstvo 2022. godine.

Upečatljivim trijumfom u Ukrajini Hrvatska je stigla nadomak plasmana na Euro, za konačnu potvrdu nedostaje joj samo bod u dvjema preostalim utakmicama protiv Albanije (Tirana, 7. travnja) i Danske (Varaždin, 10. travnja).

“Put jest bio naporan, ali poslije onakve pobjede to je bila laganica, ha, ha, ha…”, kaže najbolji hrvatski igrač u Zaporožju, Dario Marinović, koji je hat-trickom obilježio još jedan sjajan nastup za reprezentaciju.

“Kad sam zadnji put zabio hat-trick? Prošle sezone u svom povratničkom nastupu za Split protiv Olmissuma. A u reprezentaciji, ne sjećam se baš najbolje…”.

Bilo je i toga, naravno! Vijetnamu je svojedobno zabio pet, a Palestini četiri gola na jednoj utakmici, u mladoj U-21 reprezentaciji zabio je također pet protiv Armenije… Na puno utakmica zabio je po dva pogotka. U svakom slučaju, Darijeva reprezentativna statistika je uistinu impresivna.

“Poklopilo se tako da sam ovaj put ja zabio tri gola, ali cijela je momčad odigrala fenomenalnu utakmicu i to protiv protivnika iz prve jakosne skupine, a to nije mala stvar. Možemo mi govoriti da Ukrajinci nisu u pravoj formi, ali nitko im nije darovao mjesto u prvoj jakosnoj skupini, zaslužili su ga svojim rezultatima. Na kraju je ispalo da smo u Zaporožju upisali laganu pobjedu, ali utakmica je bila sve, samo ne lagana. I lomila se u razdoblju kad smo poveli 3:2, Ukrajinci su krenuli stizati rezultat, preuzeli malo više rizika u igri, a mi smo to uspjeli iskoristiti, zabiti četvrti gol poslije kojeg je bilo puno lakše igrati.”.

Hrvatski su si reprezentativci poslije utakmice dali malo oduška, trebalo je proslaviti pobjedu koja ih je odvela pred vrata Eura.

“Malo smo feštali u hotelu, ništa spektakularno, ali zaslužili smo poslije onakve igre i pobjede. Ostvarili smo maksimalan učinak poslije četiri odigrane utakmice, ostvarili dvije uzastopne pobjede nad izravnim konkurentom u borbi za prvo mjesto i to u razmaku od nekoliko dana. Svaka čast svim dečkima. Naravno da nećemo poletjeti, protiv Albanije moramo osigurati Euro, a onda si možemo dozvoliti luksuz da izbornik da veću minutažu mladim igračima.”.

Iako je već izvjesno vrijeme senator i jedan od nositelja igre, u svakom Darijevom nastupu za reprezentaciju još uvijek se osjeća ogromna želja i energija kao da igra prvu, a ne osamdesetu utakmicu za Vatrene. U tom kontekstu itekako se raduje novim izazovima u reprezentativnom dresu.

“Apsolutno. Fizički se osjećam odlično, motiva mi ne nedostaje, a to mogu reći i za ostale iskusne igrače u našoj momčadi, koji na terenu još uvijek pružaju odlične partije. Prema tome, te priče o godinama… Uvjeren sam da ova generacija još neko vrijeme može igrati na vrlo visokoj razini. Što se mene osobno tiče, vjerujem da ću i u tridesetpetoj imati što reći na terenu, naravno ako izbornik bude računao na mene.”.

Tim više što momčad poslije nekoliko vezanih neuspjeha konačno suvereno kroči kvalifikacijskim ciklusom na putu prema plasmanu na europsku smotru.

“Iza nas su vezani neuspjesi, zato se još više radujemo ovim odličnim rezultatima u tekućem kvalifikacijskom ciklusu. Pobjede nad Ukrajinom potvrda su da još uvijek možemo, da imamo kvalitetu za veliku scenu. Naravno da u našoj igri još uvijek ima prostora za napredak, ali ovo je veliki pomak naprijed.”, zaključio je Marinović.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri