Drugačiji format natjecanja

Hrvatice doznale suparnice u novim kvalifikacijama za EP U-17 i U-19

11.03.2021.

Hrvatice doznale suparnice u novim kvalifikacijama za EP U-17 i U-19
Foto: Ivo Veraja

Hrvatske ženske reprezentacije do 17 i 19 godina starosti ove jeseni započinju nove kvalifikacijske cikluse za Europsko prvenstvo.

U novom formatu Europskog prvenstva U-17 za nogometašice, Hrvatska je ždrijebom svrstana u Skupinu 2 Lige B (B2) te će na mini turniru, u nekom od termina između 1. kolovoza i 14. studenoga ove godine, snage odmjeriti s Litvom, Armenijom i Kazahstanom (prvi krug).

Pobjednici skupina Lige B, zajedno s najboljom drugoplasiranom reprezentacijom, plasirat će se u Ligu A te će u proljeće 2022. godine u novom mini-turniru (drugi krug) - protiv reprezentacija koje su ostale u gornjem domu - odlučivati o sedam ekipa koje će se priključiti domaćinu Bosni i Hercegovini na završnom turniru Europskog prvenstva. Ekipe koje ostanu u Ligi B na proljeće će kroz novi mini-turnir imati novu priliku za plasman u Ligu A na početku idućeg kvalifikacijskog ciklusa.

U istom će formatu biti odigrane i kvalifikacije za Europsko prvenstvo U-19 za nogometašice, koje će 2022. godine biti odigrano u Češkoj. Hrvatska svoj put također počinje u Ligi B, u rujnu ili listopadu ove godine, a ždrijeb ju je smjestio u Skupinu 5, zajedno s Kosovom, Latvijom i Lihtenštajnom. 

Kvalifikacije za EP U-17, Skupina B2: Litva, Hrvatska, Armenija, Kazahstan

Kvalifikacije za EP U-19, Skupina B5: Hrvatska, Kosovo, Latvija, Lihtenštajn

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri