Hrvatska nije probila slovenski blok

Dalić: "Nismo zaslužili ništa osim poraza, ali moramo dići glave"

24.03.2021.

Dalić: "Nismo zaslužili ništa osim poraza, ali moramo dići glave"
Foto: Drago Sopta/HNS

Zlatko Dalić, izbornik srebrnih Vatrenih, prokomentirao je uvodni dvoboj hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za SP 2022. godine, u kojemu je Slovenija pobijedila 1:0.

Nekonkretni i jalovi

"Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Mi smo dobro ušli u utakmicu, imali dvije šanse koje nismo iskoristili, a nakon primljenog pogotka više nismo bili na toj razini, Pokušavali smo, no sve je to bilo nekonkretno i jalovo, nismo uspjeli probiti slovenski blok. Napravili smo i neke promjene, no jednostavno nas nije išlo. Danas nismo zaslužili ništa više od poraza"

Neželjeni start

"Nije bilo probojnosti, primali smo loptu u noge. Nismo se otvarali u dubinu, nismo tražili situacije jedan-na-jedan već smo puno lopti vratili unatrag. Pri kraju je možda bilo malo konkretnije, no sveukupno je to bilo jako loše. Startali smo kako nismo htjeli, ali moramo dići glavu i pokušati popraviti stvari u sljedeće dvije utakmice te zaboraviti ovu"

Oršić umjesto Barišića

"Barišić je rano dobio žuti karton te potom napravio prekršaj na granici crvenog kartona i morali smo reagirati, napraviti izmjenu. Tražio sam više probojnosti po lijevom boku, ulaskom Oršića htjeli smo to popraviti, kako bi Perišić dolazio iz drugog plana i imao prostor pred sobom"

Vezni red

"Oni su puno puta odigrali dobro, a danas se nisu uspjeli nametnuti i ostvariti višak. Naš je posjed bio jalov. Nedostajalo je mnogo toga u igri, to moramo popraviti, biti okomitiji s bržim protokom lopte"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri