Protiv Engleza za četvrtfinale

Bišćan: "Bodriti dečke do kraja i usaditi im vjeru"

30.03.2021.

Bišćan: "Bodriti dečke do kraja i usaditi im vjeru"
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Igor Bišćan, izbornik mladih Vatrenih, najavio je odlučujući sraz s Engleskom, u kojemu njegovi izabranici imaju priliku izboriti mjesto u četvrtfinalu Europskog prvenstva.

Ozljede 

"Nekoliko igrača osjeća posljedice utakmice sa Švicarskom, poput Franjića i Šverka. Majer se ozlijedio i prije, a Erlić je morao izaći. Vidjet ćemo danas tko će biti u stanju trenirati i koliko. Za neke nećemo znati do same utakmice, možda će početi, možda će moći samo ući s klupe"

Vratar

"Moja je odluka bila zamjena vratara s obzirom na tip utakmice koju sam očekivao, vjerujući da će nam više odgovarati kvalitete Kotarskog. Nema to veze s onime što je Šemper pokazivao, on je uvijek bio pouzdan i na njega smo se mogli osloniti. Na kraju je ispalo dobro, premda je bilo različitih situacija. Zadržao je mirnoću, sam ispravljao svoje greške i na kraju fenomenalno obranio zadnju šansu. On će biti opet biti na golu, tim više što je Šemper osjetio problem sa zglobom"

Englezi

"U suprotnom smo psihološkom momentu, svi su očekivali više od njih i ovo nije ni blizu njihovom standardu. Moramo misliti na sebe, ali oni su još uvijek moćni i kvalitetni i mogu se kvalificirati za četvrtfinale. Ostaje im nada i napravit će sve da iskoriste tu šansu. Bit će maksimalno ozbiljni i čeka nas teška utakmica, kao i svaka druga na ovoj razini"

Koncept

"Nećemo značajnije mijenjati koncept momčadi, nećemo srljati i ostavljati prostor Englezima, to ne bi bilo pametno. Njima odgovara ostati u situacijama jedan-na-jedan. Morat ćemo biti u prilici korigirati jedni druge, odgovoriti momčadskom obranom na njihovu individualnu kvalitetu. Jako je važno da budemo opasni prema naprijed, da čvrsto izlazimo iz bloka. To će biti natjecateljska utakmica, a trebat će voditi računa i o drugoj utakmici, osluškivat ćemo rezultat i povlačiti poteze"

Jaki u teškim trenucima

"Dečki su jaki, isplivali su kroz svoje generacije jer su se dobro nosili s teškim trenucima. Na nama je bodriti ih do kraja, usaditi im vjeru u sebe. Kada je teško, treba se truditi i dalje, čak i ako primimo pogodak znamo da smo u velikoj prilici" 

Izjednačeni turnir

"U ove dvije ili tri turnirske utakmice nema prostora za umiranje u ljepoti, svi se prilagode rezultatu. Slabije ekipe dobro su organizirane, bolje ekipe ne preuzimaju veliki rizik jer nemaju vremena ispravljati kikseve pa i nema velike razlike. Samo je Mađarska, jedan od domaćina, ispala iz konkurencije, a čak je i Slovenija odigrala dvije ozbiljne utakmice. Svima je jako teško, ovo su fizički i taktički zahtjevne utakmice"

A-reprezentacija

"Lijepo je znati da je A-reprezentacija odgodila termin svog treninga da pogleda našu utakmicu. Naravno da i mi pratimo njih, sigurno više nego oni nas. Svi smo kolege, pratimo što se zbiva i sve doživljavamo zajednički. A-reprezentacija je perjanica našeg nogometa, svi igrači ovdje sanjaju da će jednog dana doći na tu razinu i zaigrati s nekim od svojih idola, vidi se da ginu za hrvatski dres"

 

 

 

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri