Tri zamjene, tri pogotka

Hrvatska u nastavku slomila otpor Malte, preuzela čelnu poziciju

30.03.2021.

Hrvatska u nastavku slomila otpor Malte, preuzela čelnu poziciju
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je drugu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine: u Rijeci je pobijedila Maltu 3:0, a sve su pogotke postigli igrači ušli u 54. minuti.

HRVATSKA - MALTA 3:0 (0:0)
Kvalifikacije za SP 2022., Skupina H.
Stadion HNK Rijeka, Rijeka.

Sudac: L. Tschudi (Švicarska)

Strijelci: 1:0 - Perišić (62'), 2:0 - Modrić (76 - 11m), 3:0 - Brekalo (90')

Žuti kartoni: Vida (81'), Vlašić (90+2')

Hrvatska: Livaković, Melnjak (57' Barišić), Ćaleta-Car, Vida, Juranović, Badelj (54' Modrić), Kovačić, Oršić (78' Lovrić), Vlašić, Pašalić (54' Brekalo), Budimir (54' Perišić). Izbornik: Z. Dalić.

Malta: Bonello, Borg (67' Muscat), Pepe, Shaw, Camenzuli, Kristensen (81' Gambin), Guillaumier, Mbong (67' Corbolan), Pisani (62' Grech), Teuma, Satariano (46' Nwoko). Izbornik: D. Mangia.

Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon poraza u Sloveniji i pobjede nad Ciprom, Hrvatska je pobjedom protiv Malte u Rijeci zaključila svoje prvo okupljanje u 2021. godini i preuzela prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše načina za probijanje čvrste malteške obrane. Vlašić je već u drugoj minuti pucao tik pored vrata, Pašalić je glavom naciljao prečku, no gosti su uporno držali "nulu.

I nastavak je prigodom otvorio Vlašić, Bonello je potom zaustavio Oršića, a u 54. minuti izbornik Dalić u igru uvodi kapetana Modrića te Perišića i Brekala, da bi ubrzo ušao i Barišić

Foto: Drago Sopta/HNS

Manje od deset minuta poslije, Hrvatska je povela. Barišić je ubacio s lijeve strane, a Perišić okončao akciju za 1:0. Vatreni su se tada razigrali, ponovno je pucao Vlašić, a Modrić je u 76. minuti realizirao kazneni udarac za udvostručenje prednosti.

Uz još nekoliko izglednih situacija pred malteškim vratima, Brekalo je stavio "točku na i" u samoj završnici, na nesebičnu Perišićevu asistenciju, čime su se sva trojica džokera s početka drugog poluvremena upisala u strijelce. Debitantski je nastup naposljetku upisao i Lovrić.

Foto: Drago Sopta/HNS

U preostalim susretima trećeg kola Skupine H Cipar je na svom terenu pobijedio Sloveniju 1:0, a Slovačka je kod kuće nadjačala Rusiju 2:1. Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru nastavljaju se u rujnu, kada će Vatreni gostovati kod Rusije i Slovačke, te dočekati Sloveniju.

Kvalifikacije za SP 2022., Skupina H:
1. Hrvatska 6
2. Rusija 6
3. Slovačka 5
4. Cipar 4
5. Slovenija 3
6. Malta 1

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri