Na Zlatnom otoku

Davor Šuker posjetio Nogometni klub Krk

16.04.2021.

Davor Šuker posjetio Nogometni klub Krk
Foto: HNS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, posjetio je danas Nogometni klub Krk. Prvi čovjek hrvatskog nogometa obišao je stadionski kompleks Josip Juravić Pepi, razgovarao s čelnicima ambicioznog krčkog trećeligaša i podijelio im prigodne darove.

Kao gostoljubivi domaćini pokazali su se predsjednik kluba, Denis Šikljan, sportski direktor i prvi trener, Damir Kraljić, tajnik Željko Dminić, voditelj omladinske škole, Alen Perušić, član Izvršnog odbora i predsjednik Skupštine, Anton Gršković, gradonačelnik Krka, Darijo Vasilić, mnogobrojni članovi Uprave i simpatizeri kluba. Naravno, i oni na kojima svijet ostaje, najmlađi igrači krčkog kluba, koji su čekali na početak poslijepodnevnog treninga. Uzvanici su jedno vrijeme morali pričekati dok se legendarni golgeter Vatrenih podružio s malim Krčanima.

Foto: HNS

“S obzirom na dresove koje nosite, među vama uglavnom vidim navijače Barcelone, ha, ha, ha… Ima li netko da navija za Real Madrid?”, pitao je Šuker i na njegovu radost dobio nekoliko pozitivnih odgovora, a onda za male krčke nogometaše organizirao trening prije treninga.

“Ajde! Svi u vrstu, ja ću vam bacati loptu rukom, a vi mi vraćati, najprije nogom, a onda glavom. Jel’ može? Bravo, tako je, raširi ruke kad udaraš loptu glavom, učvrsti nogu kad vraćaš, idemo skip prije udarca…”.

Foto: HNS

Bilo je vremena i za desetak trbušnjaka prije negoli je, kao nekad, sijevnula “zlatna ljevica” hrvatskog nogometa. Davor Šuker obećao je iz prve s centra zabiti gol i obećanje ispunio. Mreža se zatresla, a njegovi učenici spontano zapljeskali. Još nekoliko autograma, “selfieja” i vrijednih savjeta prije pozdrava do nekog sljedećeg susreta. Tko zna? Možda jednom i na reprezentativnim okupljanjima…

Foto: HNS

“Dok sam se družio s ovim dječacima, vratio sam se u moje osječko odrastanje i prisjetio mojih nogometnih početaka, kad sam bio “kanarinac” Osijeka. Igrali smo iz ljubavi, u posuđenim kopačkama… Većina velikih igrača potekla je u malim sredinama koje su jako bitne za hrvatski nogomet. I među ovim klincima možda se rađa neki novi Modrić, Kovačić, Bokšić, Asanović, Boban… U tom kontekstu volio bih da u skoroj budućnosti organizirate turnir na kojemu će ovi dječaci stjecati dragocjena nogometna iskustva i izrastati u velike igrače, Hrvatski nogometni savez tom će prilikom donirati iznos od 70 tisuća kuna. Želim da znate da ćete u HNS-u uvijek imati partnera, to je naša dužnost, ulaganje u nogometnu bazu, jer ona je temelj uspjeha hrvatskog nogometa. Uvijek je bolje da su djeca na nogometnim terenima, nego na ulici.”, rekao je Davor Šuker.

Foto: HNS


Prvi čovjek krčkog trećeligaša najavio je ambiciozne planove.

“Drago mi je da je Davor Šuker izdvojio dio svog vremena i posjetio naš klub. Možemo se pohvaliti velikim omladinskim pogonom koji broji tristotinjak djece, u klubu radi deset školovanih trenera. Borimo se, tražimo sponzore, ali, na sreću, naš je najveći sponzor Grad Krk, bez kojega ne bismo mogli funkcionirati. Imamo u planu rekonstrukciju centralnog dijela stadiona, koji je star tridesetak godina i malo je izvan standarda. Projekt izgradnje centralne tribine s objektima ispod nje već imamo, unutar kompleksa nastojat ćemo izgraditi i još jedan teren s umjetnom travom pa bismo se u budućnosti mogli pohvaliti s pravim malim sportskim centrom. Imamo dobru energiju i pravi pristup, ljudi oko klupa su jako zainteresirani, prava smo ekipa i guramo naprijed.”, poručio je predsjednik Krka, Denis Šikljan.

Foto: HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri