Mladi Vatreni slavi pobjedu Uniona

Prvijenac Muse u Bundesligi, prvi ovosezonski pogodak Tudora

18.04.2021.

Prvijenac Muse u Bundesligi, prvi ovosezonski pogodak Tudora
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Mladi hrvatski reprezentativac Petar Musa upisao je prvi pogodak u dresu Union Berlina, dok je Fran Tudor bio strijelac u poljskom prvenstvu.

Petar Musa ove je zime posuđen Union Berlinu, iz redova praške Slavije, do kraja sezone, a u subotu je postigao svoj prvi pogodak u elitnom razredu njemačkog nogometa.

Union Berlin ugostio je Stuttgart u 29. kolu, a nakon vodećeg pogotka Promela, Musa je u 43. minuti udvostručio prednost svoje momčadi, dočekavši na drugoj vratnici prizemni ubačaj Trimmela.

Početkom nastavka Forster je smanjio na konačnih 2:1, a Musa je igrao do 70. minute, kada ga je zamijenio Teuchert. Borna Sosa nije konkurirao za sastav Stuttgarta.

U redovima Hrvatske U-21 Musa je prikupio deset nastupa i četiri pogotka, a zaigrao je i u grupnoj fazi ovogodišnjeg Europskog prvenstva, u dvobojima protiv Portugala i Engleske.

Fran Tudor, strijelac za Vatrene u prijateljskoj utakmici protiv Meksika 2017. godine, postigao je prvi ovosezonski pogodak za poljski Rakow, koji je u 25. kolu kod kuće pobijedio Lech iz Poznana Antonija Milića rezultatom 3:1.

Bio je strijelac vodećeg pogotka u desetoj minuti, a mrežu je zatresao glavom nakon udarca iz kuta. Zamijenjen je u završnici dvoboja, a u aktualnom je izdanju poljskog prvenstva zaigrao 24 puta. Njegov Rakow, čije boji brani i Zoran Arsenić, drži visoko treće mjesto na tablici i bori se za izlazak u Europu.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri