Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Odluke na Kongresu

Izabrani novi
članovi Izvršnog
odbora i predstavnici
u Fifinom Vijeću

20.04.2021.
Izabrani novi članovi Izvršnog odbora i predstavnici u Fifinom Vijeću
foto: Getty Images
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Od ostalih točaka dnevnog reda na 45. Kongresu Uefe treba istaknuti izbore za dio članova Izvršnog odbora te europske predstavnike u Fifinom Vijeću.

 

Za osam mjesta u Izvršnom odboru Uefe na četverogodišnji mandat izabrani su Gabriele Gravina (Italija, 53 glasa), Karl-Erik Nilsson * (Švedska, 52), Aleksandar Djukov (Rusija, 50), David Gill * (Engleska, 48), Zbigniew Boniek * (Poljska, 47), Rainer Koch * (Njemačka, 47), Servet Yardımcı * (Turska, 47) i Just Spee (Nizozemska, 31). Zvjezdicom su označeni kandidati koji su ponovno izabrani.

Mjesto potpredsjednika Fife, rezervirano za četiri britanske udruge na dvogodišnji mandat, pripalo je Davidu Martinu (Sjeverna Irska, 48), a za jednu članicu u vijeću Fife na četverogodišnji mandat ponovno je izabrana Evelina Christillin (Italija, 33).

Za četiri redovna radna mjesta u Vijeću Fife na četverogodišnji mandat aklamacijom su izabrani Răzvan Burleanu (Rumunjska), Georgios Koumas * (Cipar), Peter Peters (Njemačka) i Dejan Savićević * (Crna Gora). Zvjezdicom su označeni kandidati koji su ponovno izabrani.

Nasser Al-Khelaifi i Karl-Heinz Rummenigge ratificirani su kao predstavnici Europskog udruženja klubova (ECA) u Izvršnom odboru Uefe aklamacijom na trogodišnji mandat. Javier Tebas ratificiran je kao predstavnik europskih liga u Izvršnom odboru Uefe aklamacijom na četverogodišnji mandat.

Novi članovi Uefinih pravosudnih tijela i Komisije za upravljanje i ustavnost ratificirani su na dvogodišnji mandat. Odobreni su financijski izvještaji za sezonu 2019./20. i proračun za financijsku godinu 2021./22., nekoliko statutarnih izmjena i dopuna odobreno je i stupit će na snagu odmah. Kongres Uefe dodijelio je počasno članstvo Michaelu van Praagu za izvanredne zasluge u europskom nogometu i Uefi od 2000. godine i za vrijeme njegovog mandata kao člana Izvršnog odbora Uefe od 2009. godine.

Sljedeći Kongres Uefe održat će se u Beču 11. svibnja 2022. godine.

foto: Getty Images

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Armenija

01.06.2021.

Gradski stadion, Velika Gorica