Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Euro 2020

Sevilla umjesto
Bilbaa, utakmice iz
Dublina premještene u
St. Peterburg i
London

23.04.2021.
Sevilla umjesto Bilbaa, utakmice iz Dublina premještene u St. Peterburg i London
foto: Getty Images
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Izvršni odbor Uefe, član kojega je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, donio je na današnjoj videokonferenciji odluku o promjeni gradova domaćina na skorašnjem Europskom prvenstvu. Četiri utakmice koje su se prvotno trebale odigrati u Bilbau, bit će premještene na stadion La Cartuja u Sevilli, a tri utakmice koje su se prvotno trebale igrati u Dublinu bit će preraspodijeljene u Sankt Peterburg i London.

 

Izvršni odbor krovne europske nogometne organizacije potvrdio je München kao domaćina europske smotre i prihvatio odluku lokalnih vlasti da će na svim četirima utakmicama u bavarskoj metropoli moći prisustvovati najmanje 14.500 gledatelja

Domaćinstvo Seville podržala je autonomna pokrajina Andaluzija, koja je potvrdila prisustvo gledatelja od 30 posto kapaciteta stadiona za tri utakmice skupine E i utakmicu osmine finala. Tri utakmice u skupini E, koje su se prvotno trebale igrati u Dublinu, bit će preraspodijeljene u Sankt Peterburg, koji je već domaćin triju utakmica skupine B i četvrtfinala. Utakmica osmine finala koja je prvotno bila na rasporedu u Dublinu, igrat će se na stadionu Wembley u Londonu.

Kad je u pitanju Bilbao, poslije odluke lokalnih vlasti bilo je jasno da navijači vrlo vjerojatno neće moći prisustvovati utakmicama u tom gradu pa je Uefa, uz pomoć Španjolskog nogometnog saveza, predložila zamjenu domaćinstva.

“Marljivo smo surađivali s nacionalnim savezima i lokalnim vlastima kako bismo osigurali sigurno i svečarsko ozračje na prvenstvu i zaista sam zadovoljan što možemo dočekati gledatelje na svim utakmicama širom kontinenta.”, rekao je predsjednik Uefe, Aleksander Čeferin.

Uefa nije zaboravila zahvaliti se gradovima Bilbau i Dublinu, koje smatra sposobnim za održavanje budućih događaja pod paskom krovne europske nogometne organizacije, ali i nacionalnim i regionalnim vladama Španjolske i Republike Irske, kao i svim lokalnim dionicima na njihovoj predanosti, profesionalnosti i naporima tijekom proteklih godina. Jednako tako, Uefa se zahvalila Nogometnom savezu Irske i njegovim predanim djelatnicima na izvrsnoj suradnji i marljivom radu i raduje se što će nastaviti raditi s preostalih jedanaest domaćina Eura 2020.

Sve ulaznice za utakmice u Bilbau i Dublinu bit će otkazane, a svi koji su pogođeni tom odlukom dobit će puni povrat nominalne vrijednosti otkazanih ulaznica. Detalji o prodaji ulaznica za utakmice u Londonu, Sankt Peterburgu i Sevilli bit će objavljeni na stranici EURO2020.com/tickets i putem e-pošte postojećim kupcima ulaznica. Postojeći kupci ulaznica za utakmice u Bilbau i Dublinu dobit će prioritetni pristup u budućim krugovima prodaje ulaznica za odgovarajuće termine u novim gradovima domaćinima.

S obzirom na to da navijači za većinu utakmica nokaut faze do završetka faze po skupinama neće znati u kojem će se gradu igrati utakmice njihove reprezentacije, Uefa je odlučila otkazati i refundirati sve Follow My Team ulaznice. Kvota Follow My Team ulaznica za utakmice nokaut faze ostat će rezervirana za navijače kvalificiranih momčadi, što će im omogućiti kupnju ulaznica u kasnijoj fazi, ako njihova reprezentacija napreduje i ako im ograničenja putovanja omoguće u kratkom roku stići do gradova domaćina utakmice.

Izvršni odbor je na današnjoj videokonferenciji osvježio informacije o najnovijim događanjima u vezi s takozvanom Superligom, uključujući opcije dostupne Uefi i iduće korake.

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Armenija

01.06.2021.

Gradski stadion, Velika Gorica