Otvorena suradnja s izbornikom Dalićem

Igor Bišćan odabrao igrače za drugi krug: "Neka budu kao i do sada"

17.05.2021.

Igor Bišćan odabrao igrače za drugi krug: "Neka budu kao i do sada"
Foto: Drago Sopta/HNS

Igor Bišćan, izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije, objavio je popis igrača na koje računa za drugi krug Europskog prvenstva U-21.

Hrvatska U-21 izborila je u ožujku plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva, gdje će igrati protiv branitelja naslova Španjolske, a za taj susret - te eventualno polufinale i finale - izbornik Igor Bišćan odabrao je 23 kandidata.

"Analizirali smo, pratili Španjolce, ali i Talijane jer kada počnu utakmice neće ostati previše vremena. Nadamo se prolasku, vjerujemo da ćemo proći prvu prepreku. Informacije imamo, i imat ćemo šest dana da ih prenesemo igračima te se dobro pripremimo. Neki su igrači uhvatili kontinuitet, neki manje igraju, ali svi su u kakvom-takvom ritmu. Kraj je sezone, opterećenja su bila velika, dio igrača doći će iz uspješnih klubova i s osvojenim trofejima te je važno zadržati motivaciju i ozbiljnost. Sezona je dugačka, iduća počinje ubrzo i važno je shvatiti da treba iskoristiti priliku koja je predobra da bi se propustila. Neka budu kao i do sada - maksimalno motivirani da napravimo dobar rezultat", rekao je izbornik.

Pritom je i zahvalio izborniku A-reprezentacije Zlatku Daliću s kojim je surađivao pri izboru igrača koji konkuriraju i za mladu i za seniorsku nacionalnu selekciju.

"Hvala mu na otvorenim rukama, to je bilo jako korektno od njega. Na raspolaganju imam sve igrače, a dogovor je da će Ivanušec, Bradarić i Gvardiol otići u A-reprezentaciju nakon prve utakmice. Postoji mala vjerojatnost da ostanu među nama i za polufinale, ukoliko ga izborimo, no to ovisi o drugim stvarima", objasnio je.

Nekoliko je riječi Bišćan posvetio i aktualnim temama oko mlade reprezentacije, Borni Sosi te Stipi Biuku

"O Borni Sosi sve je objasnio izbornik Dalić i nemam što drugo dodati. Najbolje je smiriti tenzije pa neka u bližoj budućnosti zauzme mjesto koje zasluži igrama u klubu. Stipe Biuk je u kratkom roku pokazao ogroman potencijal, svi koji su ga gledali mogli su se uvjeriti u to. Zanimljiv je, ofenzivno potentan igrač koji uvijek može napraviti razliku. Ovaj poziv mu je nagrada i može mu poslužiti kao motivacija da poslije nastavi na isti način".

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri