Atletico preokrenuo za titulu

Vrsaljko i Grbić prvaci Španjolske, Modrić donio pobjedu Realu

22.05.2021.

Vrsaljko i Grbić prvaci Španjolske, Modrić donio pobjedu Realu
Foto: Drago Sopta/HNS

Atletico Madrid, čije boje brane Šime Vrsaljko i Ivo Grbić, novi je prvak Španjolske - Real Madrid nije uspio preskočiti gradske rivale niti pobjedničkim pogotkom Luke Modrića.

U posljednje kolo Primere momčad Diega Simeonea ušla je s dva boda prednosti nad gradskim rivalom, a Atleticu je naslov jamčila gostujuća pobjeda kod Valladolida.

Iako je domaćin poveo sredinom prvog dijela, Correa i Suarez u nastavku su osigurali preokret i pobjedu Atletica rezultatom 2:1, čime je osvojena 11. ligaška titula u povijesti kluba, prva nakon 2014. godine.

Šime Vrsaljko i Ivo Grbić ostali su među pričuvama, a Vrsaljku je to drugi trofej u dresu Atletica, nakon Europske lige 2018. godine.

Real Madrid također je morao nadoknađivati zaostatak: Villarreal je vodio sve do 87. minute, kada Benzema pogađa za 1:1, a potpuni je preokret osigurao kapetan Vatrenih Luka Modrić, pogotkom u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Međutim, Kraljevski je klub tako ipak ostao na drugom mjestu, s pet bodova iza trećeplasirane Barcelone, a u Ligu prvaka plasirala se i Rakitićeva Sevilla.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri