Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Informacije za učenike sportaše

Odluka o upisu
učenika u 1. razred
srednje škole

24.05.2021.
Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je informacije o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2021./22., uključujući informacije vezane za upis učenika-sportaša u razredne odjele za sportaše.

MZOS je obavijestio javnost da je u Narodnim novinama, broj 55/21, objavljena Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2021./22.

Vezano uz upis učenika-sportaša u razredne odjele za sportaše, u točki XIII. Odluke propisan je postupak prijave učenika koji se upisuju u odjele za sportaše u ljetnom i jesenskom upisnom roku.

Od 24. do 31. svibnja kandidati koji se upisuju u razredne odjele za sportaše iskazuju interes za upis u razredne odjele za sportaše u NISpuSŠ-u. Ministarstvo turizma i sporta 4. lipnja šalje nerangirane liste kandidata po sportovima nacionalnim sportskim savezima u svrhu izrade rang-lista po sportovima. Od 5. do 13. lipnja nacionalni sportski savezi izrađuju preliminarne rang-liste prijavljenih kandidata prema kriterijima sportske uspješnosti, koje se potom 14. lipnja objavljuju na stranicama pojedinih nacionalnih sportskih saveza.

Od 15. do 20. lipnja kandidati imaju pravo na prigovore, a 21. lipnja nacionalni savezi objavljuju konačne rang-liste na svojim mrežnim stranicama te ih dostavljaju Ministarstvu turizma i sporta.

Konačno, od 21. do 26. lipnja unose se zaprimljene rang liste u NISpuSŠ-u te se dodjeljuju bodovi kandidatima na temelju algoritma.

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Španjolska

28.06.2021.