Svi za jednoga...

Kalinić: "Naša snaga je zajedništvo"

28.05.2021.

Kalinić: "Naša snaga je zajedništvo"
Foto: Drago Sopta/HNS

Lovre Kalinić još jednom je izborio svoje mjesto među Vatrenima uoči velikog natjecanja. Pritom mu je puno pomogla činjenica da je otišao na posudbu iz Aston Ville u Hajduk, s kojim je u uzbudljivoj završnici uspio izboriti nastup u Europi.

“Uvijek je čast i zadovoljstvo biti u reprezentaciji, a onda i sreća da opet mogu biti u društvu svojih kolega. Krenuli smo u Rovinju u jako dobrom ritmu, vjerujem da ćemo tako i nastaviti. Da, povratak u Hajduk je bila dobra odluka, uostalom to je moj dom, moj klub. Iako… Kad sam dolazio situacija je bila vrlo teška. Međutim, uspjeli smo u našem cilju i plasirali se u Europu. HNL je puno kvalitetnija, protiv svake momčadi je bila borba, svi žele igrati, svi igraju natjecateljski. Tramezzani? Prvenstveno je dobar čovjek, ali i stručnjak. To je potvrdio i u Hajduku. Žao mi je što više nećemo raditi skupa, želim mu svu sreću”, kaže Lovre kojega, baš kao i izbornika Zlatka Dalića, raduje dobra forma vratara.

“Hrvatska nikad nije imala problema po tom pitanju, uvijek smo imali kvalitetne vratare, a to je slučaj i u ovom sazivu”.

Vatreni nastup na Euru dočekuju kao svjetski doprvaci.

“Svjesni smo da su poslije tog uspjeha protiv nas svi motivirani i idu 120 na sat. Prihvatili smo ulogu favorita i ne bježimo od toga. Oscilacije u igri u proteklom razdoblju? Moramo biti svjesni da je u Rusiji igrala jedna momčad, a da je sad puno novih igrača. Stvara se neka nova krv u reprezentaciji, vjerujem da će svi oni koji su dobili izbornikov poziv opravdati to”.

Lovre je na “liniji” sa suigračima iz Aston Ville koji su u kadru engleske i škotske reprezentacije.

“Čujem se s Jackom Grealishem, Tyroneom Mingsom i Ollieom Watkinsom iz engleske, i Johnom McGinnom iz škotske reprezentacije. Oni su isto puni optimizma kao i mi, i jedni i drugi imaju svoje ciljeve, kao što mi imamo naše. Bez obzira na snagu protivnika, zanima nas samo prolazak skupine, to je naš primarni cilj”.

U taboru Vatrenih uoči nastupa na Euru vlada optimizam.

“Naša je snaga zajedništvo, ono nas je uvijek krasilo. O pojedinačnoj kvaliteti ne treba pričati, imamo igrače koji igraju u top klubovima i iza sebe imaju top karijere. Međutim, tek ako se stavimo u službu momčadi možemo puno, kad dođemo u reprezentaciju moramo biti svi za jednoga. Navijači? Nedostaju nam, na žalost i ovo nenormalno nam je postalo normalno. Teško se priviknuti da publike nema, a navikli smo na podršku navijača. Jako nam nedostaje dvanaesti igrač s tribina”.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri