Utakmicu po utakmicu

Ćaleta-Car: "Za igrača ne može biti bolje od otvaranja na Wembleyju"

29.05.2021.

Ćaleta-Car: "Za igrača ne može biti bolje od otvaranja na Wembleyju"
Foto: Drago Sopta/HNS

Duje Ćaleta-Car nada se kako će Dejan Lovren ipak moći s Vatrenima na Europsko prvenstvo, a istovremeno je spreman preuzeti važnu ulogu u reprezentaciji.

Izborniku Zlatku Daliću na rovinjskim je pripremama iskrsnuo problem ozljede Dejana Lovrena, koji je ponovno osjetio ligament koji ga je mučio krajem klupske sezone.

"Svi znamo koliko nam Lovren znači, pogotovo njegovo znanje i iskustvo na terenu, i kakav je motivator i lider u svlačionici. Ne treba ga otpisati, ima još vremena. Bio bi ogroman hendikep ne bude li išao na EP, a u tom slučaju želim mu brz oporavak. Ja sam tu, spreman sam, iza mene je dobra sezona i fizički se dobro osjećam. Tri sam godine ozbiljniji nego u Rusiji, a u nogometnom sam smislu napredovao", govori Duje Ćaleta-Car, član francuskog Marseillea. 

Aktualne svjetske doprvake na europskoj smotri čekaju Engleska, Češka i Škotska, a upravo bi dvoboj otvaranja s Gordim Albionom mogao biti ključan.

"Treba ići utakmicu po utakmicu. Najvažnija je prva, napravimo li dobar rezultat, ostale dvije bit će lakše. U suprotnom će biti veći pritisak. Škotska također igra kod kuće, Češka je dobra, brza momčad i neće biti lagano. Prvi cilj je proći skupinu. Za igrača ne može biti bolje od otvaranja protiv Engleske na Wembleyju", kaže reprezentativni branič.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri