Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
Vatreni tijekom Eura ostaju u Rovinju
foto: Drago Sopta/HNS

Reprezentacija > Muška > A

Promjena kampa reprezentacije

Vatreni tijekom Eura
ostaju u Rovinju

31.05.2021.
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza je odlučilo kako će hrvatska reprezentacija tijekom Europskog prvenstva umjesto u škotskom St Andrewsu boraviti u Rovinju.

HNS je dobio preporuku Uefe da promijeni kamp reprezentacije zbog potencijalnog učinka mjera škotskih vlasti vezanih za epidemiju COVID-19 na hrvatsku reprezentaciju. Hrvatski nogometni savez nije želio riskirati mogućnost da zbog potencijalno jedne zaražene osobe među igračima i članovima stožera veći broj igrača mora u obveznu samoizolaciju te je odlučeno kako St Andrews neće biti kamp reprezentacije.

Nakon detaljne analize raspoloživih opcija te kroz intenzivnu komunikaciju s Uefom, rukovodstvo Saveza je u dogovoru sa stručnim stožerom na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem donijelo odluku da hrvatska reprezentacija tijekom Eura boravi u Rovinju, gdje je bila i tijekom prvog dijela priprema. Vatreni će odsjesti u hotelu Grand Park, a trenirati na igralištu NK Rovinj.

"Mislim da je u ovim okolnostima ovo najbolja odluka za reprezentaciju. Znamo da ćemo imati odlične uvjete, vrhunski smještaj i kvalitetan teren, a to u ovako kratkom roku drugdje ne možemo dobiti. Potrudit ćemo se imati svoj mir koji je također potreban, a s druge strane, podrška naroda može nam samo dati dodatnu energiju. S obzirom na cijelu priču s pandemijom, ovo je najbolji rasplet, imamo jedinstvenu priliku provesti prvenstvo u svojoj zemlji", izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

"Reagirali smo odgovorno i brzo pronašli najbolje rješenje za reprezentaciju u ovim izuzetnim okolnostima. Nismo mogli dozvoliti da se boravkom u Škotskoj dovedemo u opasnost da veći dio momčadi mora u samoizolaciju. Reprezentacija u Rovinju ima provjereno odlične uvjete za boravak i za rad, a druge opcije u inozemstvu bi u ovom trenutku bile improvizacija. U Hrvatskoj smo doma, tu će nam biti najugodnije u ovim okolnostima i zato smo se svi složili da je to najbolja odluka", izjavio je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

Učitaj više