Europsko prvenstvo U-21

Španjolska u produžecima zaustavila Hrvatsku

31.05.2021.

Španjolska u produžecima zaustavila Hrvatsku
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija završila je svoj nastup na Europskom prvenstvu u četvrtfinalu - bolja je naposljetku bila favorizirana Španjolska.

U-21: ŠPANJOLSKA - HRVATSKA 2:1 (1:1, 0:0)
Europsko prvenstvo U-21, četvrtfinale.
Stadion Ljudski vrt, Maribor.

Sudac: G. Kruašvili (Gruzija)

Strijelci: 1:0 - Puado (66'), 1:1 - Ivanušec (90+4' - 11m), 2:1 - Puado (110')

Žuti kartoni: Musa (43'), Šutalo (63'), Bradarić (87'), Mingueza (88'), Guillamon (90+3'), Ivanušec (120+1')

Španjolska: Fernandez, Pedrosa (75' Cucurella), Cuenca, Guillamon, Mingueza, Garcia, Zubimendi, Beltran (59' Villar), Gil (83' Miranda), Diaz (83' Pino), Nino (58' Puado). Izbornik: L. de la Fuente.

Hrvatska: Šemper, Bradarić, Gvardiol, Vušković, Šutalo, Babec (71' Bistrović), Ivanušec, Moro (71' Kulenović), Franjić (78' Đurasek), Majer (78' Biuk), Musa (64' Špikić). Izbornik: I. Bišćan.

Foto: Dražen Patarčić/HNS

Mladi Vatreni pod vodstvom Igora Bišćana ostvarili su povijesni uspjeh plasmanom u četvrtfinale Europskog prvenstva, uz premijernu pobjedu na završnim turnirima, a prepreka za polufinale bili su branitelji naslova Španjolci.

Hrvatska je u prvom dijelu u Mariboru uspjela parirati Španjolskoj, a u nastavku je držala "nulu" do 66. minute, kada džoker Puado pronalazi prostor za završnicu akciju za vodstvo.

Međutim, u sudačkoj nadoknadi hrvatski je džoker Biuk izborio kazneni udarac, koji je Ivanušec samouvjereno realizirao za kasno izjednačenje na 1:1 i produžetke.

Foto: Dražen Patarčić/HNS

U produžecima je Španjolska ipak stigla do pobjedonosnog pogotka, a postigao ga je ponovno Puado, spretnim potezima u hrvatskom šesnaestercu.

Polufinale je u ponedjeljak izborila i Nizozemska, pobjedom nad Francuskom (2:1), a u preostala se dva četvrtfinalna dvoboja, u večernjem terminu, sastaju još Danska - Njemačka i Portugal - Italija.

Foto: Dražen Patarčić/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri