Tužan, ali ponosan

Bišćan: "Ovi se dečki nikada ne predaju"

31.05.2021.

Bišćan: "Ovi se dečki nikada ne predaju"
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Izbornik mladih Vatrenih Igor Bišćan održao je konferenciju za medije nakon četvrtfinalnog poraza od Španjolske (2:1) i oproštaja svoje momčadi od Europskog prvenstva.

Stabilnost i karakter 

"Prazan sam i tužan, ali to je trenutačan osjećaj. Možemo svi zajedno biti ponosni, na čelu sa mnom i s mojim stožerom, na sve što su dečki pokazali i danas, i u grupnoj fazi, kao i na ono što su pokazivali u kvalifikacijama. Izgubili smo od vrhunske momčadi, bolje momčadi - znali smo da su Španjolci pravi. Dobro smo im parirali, vratili se na samom kraju te tako opet pokazali mentalnu stabilnost, karakternu crtu zbog koje se ovi dečki nikada ne predaju. To je velika kvaliteta ove momčadi i ovih igrača. Ostaje žal što nismo dogurali do jedanaesteraca jer se uvijek čini da momčad koja je autsajder u to raspucavanje ulazi psihološki čvršća, pozitivnija. To smo čekali, ali nismo dočekali, no nemam kome što zamjeriti. Možemo biti sretni što nas je ova skupina mladih igrača predstavljala na Europskom prvenstvu"

Presudila pogreška i kazna 

"Ideja je bila izdržati još i produžetke, nekolicina igrača osjećala je probleme, a utakmica se primirila. Činilo se da ni Španjolci više ne žele riskirati previše, no onda smo mi naivno i mladenački zaspali, dok su oni to dobrim individualcem kaznili, to je presudilo. Plan je bio da budemo čvrsti i organizirani, da ne srljamo previše i mi budemo ti koji će iskoristiti greške. Energije je bilo jako malo, teško je bilo očekivati da ćemo se nametnuti"

Španjolska kontrola, ali...

"Dosta je igrača prije desetak dana završilo natjecanja, neki nisu imali kontinuitet igara pa su igrali u ne baš idealnom stanju. Dobro smo se nosili sa Španjolcima, pokušavali neutralizirati njihove vrline. Kontrolirali su igru, ali nisu imali previše šanse, a šteta je što nismo zabili neku šansu iz prvog dijela. Kod primljenog pogotka nismo gubili glavu, nismo se raspali, nego smo se smirili i počeli igrati hrabrije. Uspjeli smo im se približiti i na kraju je Biuk napravio ono zbog čega smo ga zvali. Vidjeli ste koliko je teško igrati protiv Španjolske, čak i pojedinci s klupe mogu bljeskom riješiti utakmicu"

Zadovoljni i ponosni

"Nemamo klasičnog napadača, realizatora, a morali smo se braniti sa svih deset igrača što zahtijeva veliku potrošnju i onda u napadu nedostaje svježine i energije da se žustrije uđe u šanse. Teško je protiv ovakvog suparnika zabijati golove. Međutim, nisu ni oni bili previše opasni. Nekako se činilo da će nakon našeg senzacionalnog povratka sve otići do jedanaesteraca, da ćemo biti psihički jači i proći. Možemo biti zadovoljni i ponosni"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri