UEFA odabrala elitu

Luka Ivanušec u najboljoj momčadi Europskog prvenstva U-21

07.06.2021.

Luka Ivanušec u najboljoj momčadi Europskog prvenstva U-21
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Europska nogometna federacija izabrala je najbolju momčad netom završene smotre najboljih reprezentacija za uzrast do 21 godine, u kojoj je i jedan hrvatski predstavnik.

Europsko prvenstvo U-21 održano je u specifične dvije faze u Mađarskoj i Sloveniji, a trofej su naposljetku podigli mladi reprezentativci Njemačke, koji su u finalu pobijedili Portugal 1:0.

Hrvatska je u ožujku upisala prvu, povijesnu pobjedu na završnim turnirima - protiv Švicarske, a posljednjeg dana svibnja igrala je četvrtfinale protiv branitelja naslova Španjolske. Poražena je tek u produžecima (2:1).

UEFA je po završetku natjecanja izabrala najbolju momčad, u koju je uvrstila i Luku Ivanušeca, koji je bio strijelac za Hrvatsku U-21 i u grupnoj fazi i u četvrtfinalu, a dobio je i poziv izbornika Zlatka Dalića za završne pripreme za EURO 2020.

Uz Ivanušeca, uvršteni su i Nijemci Raum, Schlotterbeck, Baku, Dorsch, Meier i Nmecha, Portugalci Diogo Costa, Diogo Queiros, Fabio Vieira, Vitinha i Dany Mota, Španjolci Puado, Villar i Cuenca, Danci Sorensen, Nelsson i Bruun Larsen, Nizozemci Schuurs i De Wit, Rumunj Vlad, Talijan Carnesecchi i Rus Makarov.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri