Završnica Prve HNLŽ

Osječanke prvakinje Hrvatske

08.06.2021.

Osječanke prvakinje Hrvatske
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Nogometašice Osijeka nove su prvakinje Hrvatske! Osječanke su u posljednjem prvenstvenom kolu remizirale (0:0) s izravnim konkurenticama u borbi za naslov prvaka, nogometašicama Splita, i došli do titule zahvaljujući boljem omjeru u međusobnim susretima s obzirom na to da su prvenstvo okončale identičnim bodovnim učinkom (38).

 

Naime, u tri prethodna međusobna susreta Osječanke i Splićanke remizirale su identičnim rezultatom (2:2) pa je Osječankama odgovarao svaki remi do tri postignuta gola obiju ekipa. Zanimljivo, iste su suparnice prije nekoliko dana igrale i finale Kupa Hrvatske i susret je također okončan bez golova, ali je trofej osvojila splitska ekipa poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca (5:4).

Uzbudljivu završnicu Prve HNLŽ svojim je dolaskom uveličalo izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza koje su činili član Izvršnog odbora Josip Kuterovac, glavni instruktor Petar Krpan, izbornik ženske A reprezentacije Mate Prskalo, povjerenik za natjecanje Prve HNLŽ Tomislav Kuzman i tajnik ženskih reprezentacija Denis Lukša.

Foto: Dražen Patarčić/HNS

Foto: Dražen Patarčić/HNS

Foto: Dražen Patarčić/HNS

Foto: Dražen Patarčić/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri