Otvaranje Eura na Wembleyju

Dalić: “Hrvatska će biti moćna, potentna i agresivna”

12.06.2021.

Dalić: “Hrvatska će biti moćna, potentna i agresivna”
Foto: Getty Images

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra na Wembleyju protiv Engleske otvara nastup na Europskom prvenstvu. Izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić, svjestan je da njegovu momčad očekuje velika i zahtjevna utakmica.

Dalić pritom ukazuje na činjenicu da će se utakmica lomiti na detaljima.

“Svjesni da igramo veliku utakmicu protiv velike momčadi i opasnost će vrebati sa svih strana, na obje strane. Želimo biti kompaktni, borbeni, pokazati zajedništvo i moć na terenu. Naravno da se nećemo doći samo braniti, želimo dobar start i samopouzdanje za nastavak natjecanja, ali zaista očekujem tešku utakmicu, koja će se lomiti u detaljima. Mi želimo kroz posjed lopte stvarati prilike i to iskoristiti, ali ponavljam, bit će jako teško i toga smo svjesni".

Računate li da će Southgate otkad je izbornik prvi put zaigrati s trojicom u obrani?

“Englezi su zadnjih godinu dana igrali s četvoricom u zadnjoj liniji. Međutim, o Englezima znamo sve, tko god da zaigra, pravi je igrač. Mislim da priče oko toga hoće li Englezi igrati s trojicom ili četvoricom igrača u zadnjoj liniji da li trojica ili četvorica ne stoje i ne želim o tome pričati. Želimo kvalitetno odgovoriti na njihovu agresiju i pokazati što možemo i znamo.”.

Mislite li da će Foden biti u prvih 11?

"Sigurno će biti u prvih jedanaest, sjajan je mladi u igrač i očekujem ga sto posto u prvoj postavi".

Hoćete li gurnuti u vatru nekog mladog igrača? Može li biti iznenađenja u sastavu?

"Imamo kvalitetnu momčad i puno dobrih igrača. Za sutra smo odabrali najbolje što imamo, za taj veliki okršaj protiv Engleza. Zaigrat će momčad koja će biti moćna, potentna i agresivna. Znam da se kalkulira s imenima, ali sve ćete vidjeti sutra. Želim da budemo borbeni i kompaktni, protiv Engleske će zaigrati najbolja momčad u ovom trenutku.". 

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri