Hrvatska ide ostvariti svoj cilj

Dalić: "Nema mjesta pesimizmu i negativi"

13.06.2021.

Dalić: "Nema mjesta pesimizmu i negativi"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije po završetku okršaja s Englezima na Wembleyju, u kojemu su domaćini slavili rezultatom 1:0.

Engleska je Vatrene svladala pogotkom Sterlinga u 57. minuti utakmice, a Zlatko Dalić nema mnogo zamjerki svojim igračima, koji su pružili trenutačni maksimum.

"Čestitam Englezima na pobjedi, ali i našim igračima, koji su odigrali koliko su mogli u ovom trenutku. Bilo je teško vrijeme za igru i znali smo da moramo izdržati pritisak u prvih 20 minuta, što smo i uspjeli. Nakon toga preuzeli smo kontrolu i vratili se u igru, no to nije bilo dovoljno, pogotovo ne prema naprijed", kaže izbornik.

"Pogodak smo primili iz jedne pogreške, i malo me ljuti što smo ga primili baš iz situacije koju smo vježbali sedam dana, jer ne smijemo tako reagirati i isprazniti sredinu u fazi obrane. U taj prostor ulaze Sterling, Foden i Kane, i kada smo napravili tu pogrešku, primili smo pogodak", analizirao je Dalić.

Hrvatskoj slijedi ogled s Češkom u petak, a idući utorak snage će odmjeriti i sa Škotskom. Borba za mjesto u osmini finala još je uvijek potpuno otvorena.

"Nema mjesta pesimizmu i negativi. Ja sam pozitivan, i optimist: dečki mi daju za pravo. Moramo ići dalje i u preostale dvije utakmice pokušati ostvariti svoj cilj, prolazak grupne faze", zaključio je Dalić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri