U Glasgow po pobjedu

Vlašić: “Jako je važno pobijediti Čehe”

16.06.2021.

Vlašić: “Jako je važno pobijediti Čehe”
Foto: Drago Sopta/HNS

Nikola Vlašić strpljivo čeka svoju priliku, uvijek u službi momčadi. Utakmicu s Češkom dočekuje potpuno spreman.

“Izbornik još nije odredio sastav pa ne znam jesam li u prvih jedanaest, ali ja sam spreman, u dobrom sam fizičkom stanju kao i cijela momčad.”, kaže Nikola Vlašić, koji je gledao dvoboj Češke i Škotske.

“I Češka i Škotska su dobre i tvrde momčadi. Njihova je međusobna utakmica bila dobra i ne bismo trebali pričati tko je bolji od njih, trebamo se spremiti za Čehe pa za Škote i pobijediti obje utakmice da možemo računati na prolazak.”

Nikola je prokomentirao i utakmicu sa Slovacima u Trnavi, koja može poslužiti kao ogledni primjer one predstojeće s Češkom.

“Svaka utakmica je za sebe i u toj utakmici su doslovno svi odigrali odlično i ušli puni elana u drugo poluvrijeme, kada smo zabili još tri gola. Ne znam je li to recept za Češku dvije godine poslije. Na izborniku je da odluči kako i s kojim igračima protiv Čeha. Jako je važno pobijediti Čehe, jer je uvijek teško u zadnju utakmicu ulaziti s tolikim imperativom pobjede kao što bi to bilo da ovdje remiziramo. Oni imaju tri boda i pobjedu, ali isto mislim da će ići 100 posto i na pobjedu, jer je to Europsko prvenstvo i želiš imati što više bodova i dokazati se u svakoj utakmici. Bit će to teško, mogu ja sad reći da ćemo dominirati, imati posjed i napadati, ali to ne ovisi samo o nama. Mogu oni imati čudesan dan i biti na svakoj lopti brži i jači.”

Svima među Vatrenima, naravno, nedostaju hrvatski navijači.

“Zbog korone je teško imati kontakt jer smo u “’bubbleu” u hotelu, ali pratimo sve preko društvenih mreža i uvijek postoje neke igre pa se zbližavamo s njima. Nadam se da će u budućnosti sve ići u normalu.”

Niksi” je uvjeren da će napadački potencijal hrvatske momčadi doći do izražaja u susretima s Češkom i Škotskom.

“Mislim da imamo svi kvalitetu u napadu i da ćemo svi to pokazati. Možda bismo trebali biti malo opušteniji i da ne mislimo o nekom pritisku, ali znate kako je doći na prvu utakmicu na Wembley protiv domaćina. Mislim da ćemo sad pokazati da smo izrazito kvalitetni i napadački sposobni. Što se tiče Olića, ne znam dolazi li ili ne, čuli smo se jučer i poželio sam mu sreću.”

Ćorluka je bio u Lokomotivu, a Vlašić je s CSKA protiv njegovog kluba u sedam utakmica imao tek jednu pobjedu. 
 
“Odlična je to momčad. Nisam puno zabijao, ali imao sam par asistencija, no one se ne pišu, ha, ha, ha…”

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri