U punom pogonu

Lovren: “Bez kalkuliranja na tri boda”

17.06.2021.

Lovren: “Bez kalkuliranja na tri boda”
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra na Hampden Parku u Glasgowu protiv Češke igra drugu utakmicu na Europskom prvenstvu, uoči koje svi čvrsto vjeruju u pozitivan rezultat.

Dejan Lovren trenira već neko vrijeme punim intenzitetom i spreman je dati maksimum ako mu izbornik ukaže priliku.

“Vrlo dobro se osjećam, pozitivan sam i na raspolaganju sam izborniku, a na njemu je da odluči.”, kaže Lovren, koji je ovako vidio igru uže obrane protiv Engleske.

“Ne smatram baš da smo stajali blizu vratara, i protiv drugih momčadi smo u nižem bloku čekali svoje prilike. Uostalom, i Francuzi su bili protiv Nijemaca stajali u svom šesnaestercu, Benzema i Griezmann su bili na 30 metara. Mi imamo svoj sustav i viziju koju ćemo odraditi sutra, osjećam da će biti puno bolje, nego protiv Engleza."

Hoćemo li jurnuti ili strpljivo čekati?

“Trebamo to iznimno pametno odigrati i bez kalkuliranja ići na tri boda. Česi su u naletu, osvojili su tri boda i osjećaju se u komfornijoj situaciji, ali vjerujem u momčad koju znam već godinama, nama kad je najteže, mi smo uvijek pravi i izaći će na vidjelo naš karakter. Nismo momčad koja će gledati na druge rezultate, jedino baš ako moramo. Gledamo svoju utakmicu, pa onda na Škotsku. Imamo sve u svojim rukama.”

Gledate li vi igrači i druge reprezentacije?

“Pratimo svaku utakmicu, jer nemamo u sobama što pametnije raditi. Možemo izdvojiti Francusku za favorita, pa Italiju, ali najveći favoriti su po mom mišljenju Francuzi. Znaju što rade, uz individualnu kvalitetu na svakoj poziciji, bezbroj odličnih igrača na klupi. Međutim, Italija radi fantastičan posao.”

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri