Perišić osigurao izjednačenje

Prvi bod Hrvatske: Remi s Česima u Glasgowu

18.06.2021.

Prvi bod Hrvatske: Remi s Česima u Glasgowu
Foto: Drago Sopta/HNS

U drugom nastupu na Europskom prvenstvu Hrvatska je odigrala neriješenih 1:1 s reprezentacijom Češke, uz sjajan pogodak Ivana Perišića.

HRVATSKA - ČEŠKA 1:1 (0:1)
EURO 2020., Skupina D.
Hampden Park, Glasgow.

Sudac: C. del Cerro Grande (Španjolska)

Strijelci: 0:1 - Schick (37' - 11m), 1:1 - Perišić (47')

Žuti kartoni: Lovren (35'), Masopust (50'), Boril (82'), Hložek (90+3')

Hrvatska: Livaković, Gvardiol, Vida, Lovren, Vrsaljko, Kovačić (87' Brozović), Modrić, Brekalo (46' Ivanušec), Kramarić (62' Vlašić), Perišić, Rebić (46' Petković). Izbornik: Z. Dalić.

Češka: Vaclik, Boril, Čelustka, Kalas, Coufal, Souček, Holeš (63' Kral), Jankto (74' Ševčik), Darida (87' Barak), Masopust (63' Hložek), Schick (75' Krmenčik). Izbornik: J. Šilhavy.

Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon uvodnog poraza od Engleske, izabranici Zlatka Dalića u drugom su kolu Skupine D snage odmjerili s Česima, s kojima su se sastali i na prošloj europskoj smotri.

Češka je u prvom dijelu češće stvarala ozbiljnije prilike, a Hrvatska je nakon uigrane akcije pokušala preko Perišića. U 37. minuti dosuđen je kazneni udarac za Čehe, koji Schick pretvara u vodstvo.

Foto: Drago Sopta/HNS

Odmah potom uzvratio je Rebić, no iz blizine je pucao pored vrata, da bi u nastavak Hrvatska ušla s Petkovićem i Ivanušecom umjesto Rebića i Brekala.

Samo dvije minute nakon što je lopta krenula s centra, Kramarić je asistirao Perišiću, koji sjajno pogađa s lijeve strane za 1:1.

Foto: Drago Sopta/HNS

Vatreni su u nastavku imali nekoliko prigoda za pobjedu: Kramarićev je udarac blokiran, Vlašićev je prošao blizu vratnice, a u završnici je dva puta pokušao i Petković. S druge strane, najopasniji su za Livakovića bili Souček iz daljine te Hložek iz kaznenog prostora.

U drugoj utakmici drugog kola Skupine D u večernjem se terminu na Wembleyju sastaju otočki rivali Engleska i Škotska, a Hrvatska će grupnu fazu zaključiti u utorak, 22. lipnja, također u Glasgowu - protiv domaćina Škotske.

EURO 2020., Skupina D:
1. Češka 4 (2)
2. Engleska 3 (1)
3. Hrvatska 1 (2)
4. Škotska 0 (1)

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri