Hrvatska ostala u igri

Dalić: "Prikazali smo dva lica"

18.06.2021.

Dalić: "Prikazali smo dva lica"
Foto: Drago Sopta/HNS

Poslije neriješenih 1:1 s Češkom u Glasgowu, hrvatski izbornik Zlatko Dalić podijelio je svoja razmišljanja o zbivanjima na terenu te mogućem raspletu skupine.

Dva lica Hrvatske

"Prikazali smo dva lica. U prvom poluvremenu bili smo slabi, loše smo ušli u utakmicu, trošli previše energije na nepotrebni presing i pojedinačnu trku. Drugo je poluvrijeme bilo drugačije, bili smo bolji, stvorili prigode, izjednačili, a tih realnih 1:1 ostavlja nas u igri da s pobjedom u zadnjem kolu idemo dalje. Naša je ideja bila pokušati preko desne strane, da Perišić napravi razliku na boku i stvori višak za dobar centaršut, dok je zadatak Brekala bio ući prema sredini i s Kramarićem stvarati prostor. To nije funkcioniralo jer smo se previše trošili u fazi obrane. Nismo se dogovorili tako razvući, nego biti kompaktni i strpljivo stvarati situacije. U nastavku smo prebacili Perišića, primaknuli se golu s Petkovićem, ali nismo bili dovoljno kvalitetni za drugi pogodak"

Za Škotsku potreban napredak

"Četiri boda bit će dovoljna za proći dalje, nije sada važna gol-razlika. Dobili smo još jednu šansu, pobijediti Škotsku, a sve zajedno mora izgledati puno kvalitetnije i bolje. Potrudit ćemo se, neke stvari moramo promijeniti. Nismo imali svježine, Česi su više trčali i vidi se da neki igrači nisu u ritmu u kojemu trebaju biti. Morat ćemo ići s još bržim i agresivnijim igračima. Cilj je proći skupinu, no definitivno moramo u trećoj utakmici biti puno bolji"

Ofenzivne ideje 

"Momčad nije mogla biti ofenzivnija, izbacili smo jednog zadnjeg veznog, ali glavni problem je bio što smo suparniku dali prostor visokim napadanjem, tu se momčad raspala. Željeli smo barem petoricu ili šestoricu igrača u završnici. Moramo naći rješenja za centaršute s bokova"

Rebićeva uloga

"Pokušao sam Rebićem dobiti ono što smo imali s Mandžukićem, agresivnog igrača koji će terorizirati stopere, ući u prazan prostor i donijeti ritam cijeloj momčadi. On je i ušao u jednu situaciju takvim ulaskom u dubinu, ali je nažalost promašio. Očekivao sam da će biti u pet ili šest takvih situacija. S druge strane, s Petkovićem smo prihvatili i čuvali loptu. Definitivno igramo kvalitetnije s centarforom koji sačuva loptu"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri