Dojam nije dobar, ali...

Modrić: "Moramo vjerovati u sebe, biti pozitivni i baciti se na glavu"

19.06.2021.

Modrić: "Moramo vjerovati u sebe, biti pozitivni i baciti se na glavu"
Foto: Drago Sopta/HNS

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić proglašen je za najboljeg igrača utakmice Hrvatske i Češke, a po završetku tog ogleda razgovarao je s predstavnicima medija.

Dojam s utakmice 

"Slažem se da dojam nije dobar, pogotovo što se tiče prvog poluvremena, kada nismo bili pravi. Vrlo smo loše ušli u utakmicu, bez samopouzdanja i vjere u sebe, bili smo dosta nesigurni. Drugo je poluvrijeme izgledalo dosta bolje, ali ne onako kako želimo i možemo. Uvukla se nesigurnost, ne prezentiramo igru kakvu objektivno trebamo prikazati"

Odluka protiv Škotske

"Imamo zadnju utakmicu protiv Škotske, a igra nam jedino pobjeda i moramo biti puno bolji želimo li proći skupinu. Moramo promijeniti 'čip' do te utakmice; svi moramo puno bolje, od prvog do zadnjeg igrača. Ne popravimo li se, bit će vrlo teško"

Treba vratiti agresivnost

"Od početka kvalifikacija za SP igra nam je daleko od idealne, daleko od onoga kako smo navikli igrati. U kvalifikacijama za EP igrali smo dobro - oba puta protiv Slovačke, protiv Mađarske i Walesa kod kuće - ali trenutačno to nije ona Hrvatska koju svi priželjkujemo. Navijači imaju pravo biti nezadovoljni, a mi prvi znamo kada nije dobro. Moramo se skupiti, vjerovati u sebe, biti pozitivni i baciti se na glavu. Moramo 'gristi', biti agresivni, pokazati ono što nas je uvijek krasilo; to moramo hitno vratiti, nema više vremena za ostalo. Svjesni smo da moramo pobijediti i to je po meni dobra stvar"

Lovrenu prepušten slobodan udarac

"Jučer je Lovren pucao slobodne udarce na treningu, zabio je dva - tri puta i sada me pitao sa samopouzdanjem može li pucati. Zašto ne, ako se osjeća samopouzdano i misli da će ga zabiti. Nije da ne može dobro pucati samo zato što je branič, ima puno braniča koji dobro pucaju slobodne udarce. Išlo ga je na treningu i mislio je da može opet pogoditi. Mi smo grupa, i ako netko vjeruje da može nešto dobro napraviti, zašto mu ne bih dopustio"

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri