Uz majstoriju Luke Modrića

Hrvatska napokon pobijedila Škotsku, osigurala osminu finala!

22.06.2021.

Hrvatska napokon pobijedila Škotsku, osigurala osminu finala!
Foto: Drago Sopta/HNS

U odlučujućem okršaju za plasman u drugi krug Europskog prvenstva, Vatreni su u Glasgowu svladali domaćina Škotsku rezultatom 3:1 te su osvojili drugo mjesto u Skupini D.

HRVATSKA - ŠKOTSKA 3:1 (1:1)
EURO 2020, Skupina D.
Hampden Park, Glasgow.

Sudac: F. A. Rapallini (Argentina)

Strijelci: 1:0 - Vlašić (17'), 1:1 - McGregor (42'), 2:1 - Modrić (62'), 3:1 - Perišić (77')

Žuti kartoni: Lovren (26'), McKenna (34')

Hrvatska: Livaković, Gvardiol (71' Barišić), Vida, Lovren, Juranović, Brozović, Modrić, Kovačić, Vlašić (76' Ivanušec), Perišić (81' Rebić), Petković (70' Kramarić). Izbornik: Z. Dalić.

Škotska: Marshall, Tierney, Hanley (33' McKenna), McTominay, Robertson, McGregor, McGinn, Armstrong (70' Fraser), O'Donnell (84' Patterson), Adams (84' Nisbet), Dykes. Izbornik: S. Clarke. 

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija u prva je dva nastupa na ovogodišnjem Europskom prvenstvu poražena od Engleske (1:0) te je remizirala s Češkom (1:1), stoga je utakmica trećeg kola protiv Škotske u Glasgowu bila izravni dvoboj za plasman u drugi krug natjecanja.

Izabranici Zlatka Dalića na taj su izazov izvrsno odgovorili, a njihov je trud nagrađen u 17. minuti, kada Juranović ubacuje s desne strane, a Perišić glavom spušta loptu Vlašiću, koji je smješta u mrežu za 1:0.

Foto: Drago Sopta/HNS

Međutim, domaćini su u nekoliko navrata stvorili opasne situacije pred Livakovićem, a hrvatskog je čuvara mreže matirao McGregor nedugo prije odlaska na odmor, vrlo preciznim prizemnim udarcem.

Aktualni svjetski doprvaci nisu posustali te su u istom ritmu odigrali i drugo poluvrijeme, pri čemu je novu prednost Hrvatskoj osigurao iznimno raspoloženi kapetan Modrić, fantastičnim udarcem s ruba šesnaesterca u 62. minuti - njegov pogodak sigurno će konkurirati za jedan od najljepših na cijelom turniru.

Foto: Drago Sopta/HNS

Pobjedu Vatrenih zapečatio je Perišić, glavom nakon Modrićevog udarca iz kuta petnaestak minuta prije kraja dvoboja. Bila je to ujedno i prva pobjeda Hrvatske nad Škotskom, u šestom pokušaju - nakon tri neriješena ishoda i dva poraza.

Drugu utakmicu posljednjeg kola Skupine D odigrale su u Londonu Engleska i Češka, a Englezi su pobijedili 1:0 te osigurali prvo mjesto, a Hrvatska će u osminu finala kao drugoplasirana momčad skupine. Za mjesto u četvrtfinalu borit će se 28. lipnja u Kopenhagenu, protiv drugoplasirane momčadi Skupine E, u kojoj se natječu Španjolska, Švedska, Slovačka i Poljska.

EURO 2020, Skupina D:
1. Engleska 7
2. Hrvatska 4
3. Češka 4
4. Škotska 1 

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri