Zahvala svima koji su vjerovali

Dalić: "Nismo gubili glavu, igrali smo svoju igru"

22.06.2021.

Dalić: "Nismo gubili glavu, igrali smo svoju igru"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska je pobjedom nad Škotskom (3:1) izborila plasman u osminu finala Europskog prvenstva, a izbornik Zlatko Dalić nije skrivao zadovoljstvo sveukupnim nastupom svoje momčadi.

Hrvatska igrala svoju igru

"Čestitke dečkima na sjajnoj utakmici i plasmanu u osminu finala. Imali smo kontrolu utakmice, nismo niti jednog trenutka gubili glavu, spustili smo loptu na zemlju protiv suparnika koji je nezgodan u igri dugim loptama i preskakanju igre. Svojim smo greškicama vratili Škote, no poslije izjednačenja opet smo napravili pravu stvar - primirili smo se i opet igrali svoju igru. Bilo je samo pitanje vremena kada ćemo postići i drugi pogodak te privesti utakmicu kraju"

Pritisak

"Bilo je teško, pogotovo nakon ovih deset dana strahovitog pritiska. Bilo je ludilo, i ja to ne mogu shvatiti, ali čuvat ću svoje dostojanstvo i ponos. Zbog toga smo bili posebno sretni. Hvala svima koji su nas podržavali i vjerovali u nas. Cilj sam ostvario, prošli smo skupinu. Dragi Bog je uz mene, pomogne mi kad je najteže"

Iščekivanje suparnika

"Nemamo želja iz Skupine E, vidjet ćemo sutra rasplet. Ne možemo utjecati na njega. Sada smo puni samopouzdanja i čekamo suparnika, koji god nam dođe. Najvažniji će biti naši navijači, s njima smo puno jači, oni su naša snaga"

Vatreni ostaju u Rovinju

"Sve ostaje isto, nama je u Rovinju dobro i ugodno, imamo izvrsne uvjete za rad. Dosadašnja putovanja nisu baš bila idealna, ali ta smo iskušenja prebrodili te vjerujem da će nam u svakom smislu biti lakše"

Momčad na vrhunskoj razini

"Cijela je momčad bila na vrhunskoj razini: i oni koji su ušli u početnu postavu, i oni koji su ostali među pričuvama, i oni koji su bili na tribini. Svi smo tim i neću nikoga izdvajati, svi su dali sve od sebe"

Senatori puni motiva

"Senatori su pokazali koliko mogu i koliko nam znače. Mogu, hoće, puni su želje i motiva. Nikome nije jasno kako Modrić to uspijeva - svi očekuju da će pasti, s obzirom na godine, a on je sve bolji i bolji. Vuče cijelu momčad, nikad ne posustaje. Ponosan sam što imam takvog kapetana u svojoj momčadi"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri