Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Odluka Izvršnog odbora

Uefa ukinula pravilo
golova u gostima

24.06.2021.
Uefa ukinula pravilo golova u gostima
foto: Getty Images
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Temeljem preporuka Uefine Komisije za klupska natjecanja i Uefine Komisije za ženski nogomet, Izvršni odbor krovne europske nogometne organizacije odobrio je danas prijedlog o ukidanju pravila o golovima u gostima iz svih Uefinih klupskih natjecanja (muškaraca, žena i mladih) od kvalifikacijskih faza natjecanja u sezoni 2021./22.

Komentirajući ukidanje pravila o golovima u gostima, predsjednik Uefe, Aleksander Čeferin, rekao je:

“Pravilo gostujućih golova sastavni je dio Uefinih natjecanja od kada je uvedeno 1965. godine. Međutim, o pitanju ukidanja raspravljalo se na raznim Uefinim sastancima tijekom posljednjih nekoliko godina. Iako nije bilo jednoglasnih stavova, mnogi treneri, navijači i drugi nogometni dionici doveli su u pitanje njegovu pravednost i izrazili sklonost ukidanju pravila. Učinak pravila sad je u koliziji s izvornom svrhom, jer, pogotovo u prvim susretima, zapravo odvraća od napadanja domaće momčadi, koje se boje primiti gol što bi njihovim protivnicima dao presudnu prednost. Također postoje kritike po pitanju nepravednosti, posebno u produžecima, jer se domaćini obvezuju postići dva pogotka kada gostujuća momčad postigne gol.”

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Rusija - Hrvatska

01.09.2021.

Moskva