Ozljeda prošlost

Barišić: “Moramo graditi optimizam na pobjedi protiv Škotske”

25.06.2021.

Barišić: “Moramo graditi optimizam na pobjedi protiv Škotske”
Foto: Drago Sopta/HNS

Borna Barišić vratio se kad je bilo najpotrebnije. Lijevi branič Vatrenih propustio je zbog ozljede leđa prve dvije utakmice na Europskom prvenstvu, a onda u završnici dvoboja sa Škotskom zamijenio Joška Gvardiola i dao značajni doprinos pobjedi koja je Hrvatskoj donijela plasman u osminu finala.

Na sreću, ozljeda je sad prošlost.

“Sad je sve u redu, na drugom treningu po dolasku u Rovinj osjetio sam leđa i od tog trenutka imao probleme. Odigrao sam puno utakmica u Rangersu. Kad smo osigurali titulu prvaka, bio sam fokusiran na Euro. Nakon prve ozljede protiv Celtica bio sam zabrinut u kakvom ću stanju doći na pripreme. Uspio sam to sanirati, ali opet se dogodila neobična ozljeda leđa i naravno da me poremetila. Sad je, hvala Bogu, sve u redu, odigrao sam dvadesetak minuta protiv Škotske i pomogao reprezentaciji da se plasira dalje.”, kaže Borna koji je prije i poslije dvoboja sa Škotima dobio puno poruka iz kluba.

“Je, bilo je poruka i prije turnira i prije utakmice, svi su mi zaželjeli sreću. Poslije su svi čestitali uz poruke da smo zasluženo pobijedili i prošli, da odsad navijaju za Hrvatsku. To mi je bilo jako drago, odsad imamo veliku podršku iz Škotske. Što je rekao Gerrard? Dobio sam neke savjete, ali ne bih o tome. Zaželio mi je svu sreću na turniru. Dobra sezona u Rangersu mi je puno pomogla uoči Eura. Kad imaš takvu sezonu na osobnom i klupskom planu, to ti donosi puno samopouzdanja, a odigrao sam puno velikih utakmica u prvenstvu i Europskoj ligi.”

Na Barišićevoj poziciji u njegovom je odsustvu zaigrao Gvardiol, koji je ostavio jako dobar dojam.

“Ne bih komentirao Gvardiolovu igru, to je ipak pitanje struke, ali Joško je veliki potencijal, vidjeli smo to kroz sezonu u Dinamu. Ako bude sve u redu u njegovom razvoju, trebao bi izrasti u vrhunskog igrača. Smatram ga jako dobrim dečkom i osobom.”

Stiglo je, naravno, i pitanje o Španjolcima i njihovim promašajima s bijele točke.

“O Španjolcima se nema što puno reći, odlična su momčad, u njihovoj igri ima puno kombinatorike, a svi od reda su kvalitetni igrači. Bit će nam vrlo teško, čeka nas zahtjevna utakmica. A što se penala tiče… Nadam se da do njih neće doći. Puno smo vjere, izvukli smo se protiv Škotske nakon što nismo dobro počeli turnir. Škotska nam je dala samopouzdanje, elan i odskočnu dasku za dalje, ali to je sad završilo. Moramo se pripremati za iduću utakmicu, sigurno će biti teže. Trebamo graditi optimizam na toj utakmici, a i vratit će se i navijači na tribine i vjerujem da ćemo u Kopenhagenu odigrati jako dobru utakmicu. Dolazak navijača jako nam je potreban, imamo poseban odnos s njima i sigurno je to bio minus u Londonu i Glasgowu. Toliki broj rasprodanih ulaznica u samo nekoliko sati dovoljno govori koliko navijači žele doći podržati nas. Očekujem veliku podršku i bit će i nama lakše.”

Kako se postaviti protiv Španjolske?

“Bit će drukčije u odnosu na dosadašnje utakmice, jer je protivnik drukčiji. Španjolci vole posjed, vole imati loptu u svojim nogama i imaju vrhunsku igračku kvalitetu. Morat ćemo se drukčije postaviti, vidjet ćemo kako će to ispasti. Kad ne ulaziš kao favorit u utakmicu, opušteniji si, iako bi protivnik teoretski trebao biti jači od tebe. Međutim, optimist sam, ne sumnjam u našu kvalitetu, pokazali smo to nebrojeno puta. Ako budemo gradili optimizam na prošloj utakmici, vjerujem da ćemo odigrati odličnu utakmicu protiv Španjolske. Oni vole imati posjed, ali volimo ga i mi... Bit će zanimljivo.”

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri