Protiv Španjolske za četvrtfinale

Zov Rusije u Kopenhagenu

28.06.2021.

Zov Rusije u Kopenhagenu
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija od 18 sati u Kopenhagenu protiv Španjolske igra utakmicu osmine finala Europskog prvenstva, uoči koje u danskoj prijestolnici sve odiše istinskim nogometnim ozračjem. Kao nekad! 

Uvertira, na žalost, nije bila lijepa. Novo (ne)normalno je učinilo svoje, Vatreni su ostali bez jednog od najvažnijih igrača, Ivana Perišića, koji je imao pozitivan nalaz na koronavirus i ostao u Rovinju. Nesretan kao nikad što ne može pomoći momčadi u najvažnijoj utakmici dosadašnjeg tijeka europske smotre. Nedostajat će, ali momčad se mora izdignuti. Bez obzira na snagu protivnika.

Dakle, Kopenhagen i nogomet. Grad jest živnuo onog trenutka kad je Danska u osmini finala pregazila Wales (4:0) i ostvarila plasman u četvrtfinale, ali, da se ne lažemo, nogometni happening počeo je tek kad su u grad stigli hrvatski navijači. Konačno! Videozapisi i fotografije stižu iz minute u minutu, CROpenhagenom se ore hrvatske pjesme i sve nekako opet neodoljivo podsjeća na Rusiju. Na te dane ponosa i slave i ljeto najljepših snova.

Jedna je pobjeda trebala da se uskovitlaju emocije i probudi zanos. Poslije trijumfa nad Škotskom više ništa nije isto. Svjesni su toga i hrvatski reprezentativci, koji znaju da im se danas u Kopenhagenu pruža još jedna velika prilika. Pobjeda donosi četvrtfinale i - povratak u Rusiju. Obećanu nogometnu zemlju svih Hrvata. Vatreni će na stadionu Parken konačno imati vjetar u leđa s tribina, a to uopće nije zanemariva činjenica.

Sankt Peterburg via Kopenhagen! Vežite se, polijećemo!

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri