Veliki povratak Vatrenih u završnici

Hrvatska zaustavljena u produžecima, Španjolskoj golijada u Kopenhagenu

28.06.2021.

Hrvatska zaustavljena u produžecima, Španjolskoj golijada u Kopenhagenu
Foto: Drago Sopta/HNS

Španjolska nogometna reprezentacija u izrazito je uzbudljivom dvoboju osmine finala Europskog prvenstva pobijedila Hrvatsku 5:3 nakon produžetaka.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 3:5 (3:3, 1:1)
EURO 2020, osmina finala.
Stadion Parken, Kopenhagen.

Sudac: C. Cakir (Turska)

Strijelci: 1:0 - Pedri (20', ag), 1:1 - Sarabia (38'), 1:2 - Azpilicueta (57'), 1:3 - Ferran Torres (77'), 2:3 - Oršić (85'), 3:3 - Pašalić (90+2'), 3:4 - Morata (100'), 3:5 - Oyarzabal (103')

Žuti kartoni: Brozović (73'), Ćaleta-Car (84')

Hrvatska: Livaković, Gvardiol, Ćaleta-Car, Vida, Juranović (74' Brekalo), Brozović, Kovačić (79' Budimir), Modrić (114' Ivanušec), Rebić (67' Oršić), Vlašić (79' Pašalić), Petković (46' Kramarić). Izbornik: Z. Dalić.

Španjolska: Unai Simon, Gaya (77' Jordi Alba), Eric Garcia (72' Pau Torres), Laporte, Azpilicueta, Busquets (101' Rodri), Koke (78' Fabian Ruiz), Pedri, Sarabia (72' Olmo), Ferran Torres (88' Oyarzabal), Morata. Izbornik: L. Enrique.

Foto: Drago Sopta/HNS

Izabranici Zlatka Dalića odigrali su nevjerojatno sadržajnu utakmicu u borbi za četvrtfinale ovogodišnjeg Europskog prvenstva, režiravši pritom veliki povratak u samoj završnici, ali naposljetku je slavila Španjolska.

Španjolci su od početka preuzeli inicijativu, ali je prvo Kokea u stopostotnoj prilici zaustavio Livaković, dok je potom neprecizan bio Morata, da bi potom povela - Hrvatska.

Igrala se 20. minuta kada je Pedri vratio loptu svome čuvaru mreže, a Unai Simon nije je uspio spriječiti da uđe u vrata. Ipak, Furija je stigla izjednačiti prije odlaska na odmor. Gaya je pucao, Livaković još jednom odlično obranio, a Sarabia silovito pospremio loptu u mrežu.

U nastavku su Španjolci u potpunosti preokrenuli rezultat na svoju stranu. Azpilicueta je bio precizan glavom u 57. minuti, a Ferran Torres je u 77. minuti mirnom završnicom matirao Livakovića za, činilo se, nedostižnih 3:1.

Foto: Drago Sopta/HNS

Međutim, u 85. minuti Oršić je iz gužve pred španjolskim vratima uspio gurnuti loptu preko gol-crte za smanjenje rezultata, da bi u jednom od posljednjih napada, u drugoj minuti sudačke nadoknade, drugi džoker s klupe Pašalić glavom izjednačio, na Oršićevu asistenciju.

Na početku produžetaka sjajnu je prigodu imao Kramarić, no Unai Simon istaknuo se odličnom obranom, a Španjolska je ubrzo osigurala svoje mjesto u četvrtfinalu. Na dvije asistencije Olma, Morata i Oyarzabal pronašli su put do mreže za konačnih 5:3. 

U četvrtfinale su se već plasirali Danska, Italija, Češka i Belgija, a preostale parove osmine finala čine Francuska - Švicarska, Engleska - Njemačka i Švedska - Ukrajina.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri