Velika budućnost pred mladima

Zoran Vulić novi izbornik Hrvatske U-19

03.01.2014.

Zoran Vulić novi izbornik Hrvatske U-19
Foto: Drago Sopta/HNS

Novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije do 19 godina starosti bit će Zoran Vulić, koji je u petak predstavljen na svojoj novoj dužnosti.

Hrvatski nogometni savez predstavio je novog izbornika nacionalne selekcije U-19, Zorana Vulića, koji će tijekom narednih dana izabrati i svoj stručni stožer. Debitirat će u dvije prijateljske utakmice protiv odgovarajuće selekcije Engleske, koje će biti odigrane na proljeće u Engleskoj.

Foto: Drago Sopta/HNS

"Vulić je odabir vrha HNS-a i stručne komisije. Zbog blagdana održane su telefonske konzultacije, a izabran je nakon jednomjesečne analize kandidata, kojih je bilo više. Njegov izbor mora još potvrditi Izvršni odbor, a Vulić je timski igrač koji je već bio asistent Otti Bariću u Portugalu te u reprezentaciji U-21", objasnio je tehnički direktor Hrvatskog nogometnog saveza, Romeo Jozak.

Zoran Vulić potvrdio je kako je u razgovorima s Hrvatskim nogometnim savezom pronađen zajednički interes: "Čast mi je preuzeti ovu funkciju, ispunio mi se jedan dječački, trenerski san. Očekuje se prolazak kvalifikacijske skupine, a ja vjerujem u ovu generaciju, pred njima je velika budućnost. Moje je da ih maksimalno podignem".

Foto: Drago Sopta/HNS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, još se jednom osvrnuo na jučerašnje predstavljanje izgradnje nogometnog centra na Sveticama.

"Tražimo nešto dostojno hrvatske reprezentacije i Grada Zagreba. HNS ima svoj novac i radi transparentno, a uz potpore Uefe i Fife taj prekrasan projekt neće porezne obveznike koštati niti kune. Nismo hotelska industrija, imat ćemo dvadesetak soba da se može prespavati i nadam se da ćemo uspjeti i s izgradnjom regionalnih centara", rekao je.

Nekoliko je riječi posvetio i izboru nacionalnog stadiona koji bi kandidirao za Europsko prvenstvo 2020. godine: "Nemam ništa protiv Splita, no moj je stav da to bude u Zagrebu. Mi moramo uskoro ponuditi svoj odgovor Uefi hoćemo li imati stadion od 55.000 mjesta".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri