Nastavak hvalevrijednog projekta

Na Poljudu upriličena primopredaja novog hibridnog travnjaka

09.07.2021.

Na Poljudu upriličena primopredaja novog hibridnog travnjaka
Foto: Drago Sopta/HNS

Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, obavio je u društvu člana Uprave HNK-a Hajduk, Ivana Matane, i predstavnika izvođača radova, tvrke Rappo, primopredaju novog hibridnog travnjaka na stadionu Poljud.

Hibridni travnjak najnovije generacije osvanuo je na poljudskom stadionu poslije četrdesetak dana radova koji su uključivali uklanjanje prijašnjeg i postavljanja novog travnjaka, kojemu su trebala dva tjedna da se učvrsti za podlogu. HNK Hajduk i HNS potpisali su prethodno ugovor o ugradnji hibridnog travnjaka, a Grad Split je kako vlasnik stadiona Hajduku dao suglasnost za izmjenu travnjaka.
 
“Drago mi je vidjeti Poljud u novom ruhu, ovo je još jedan dokaz da su ulaganja u infrastrukturu temeljni dio našeg pristupa razvoju hrvatskog nogometa. Ulaganje u infrastrukturu hrvatskih prvoligaških klubova posljednjih godina itekako se odrazilo na kvalitetu HT Prve lige, koja je iz sezone u sezonu sve bolja. Hrvatski nogometni savez pomaže i u budućnosti će pomagati klubovima, naša je obveza ulaganje u nogometnu bazu koja je temelj uspjeha hrvatskog nogometa. Zahvaljujem čelnicima Hajduka, na čelu s predsjednikom Lukšom Jakobušićem i suradnicima, na susretljivosti pri realizaciji ovog projekta, radujem se skorašnjoj utakmici protiv Slovenije na novom poljudskom travnjaku i, vjerujem, pred dobro popunjenim tribinama.”, rekao je izvršni direktor HNS-a, Marijan Kustić.

Podsjetnika radi, HNS je raspisao međunarodni natječaj za izgradnju i uređenje hibridnih travnjaka u Splitu, Šibeniku, Velikoj Gorici i Varaždinu. Nastavak je to hvalevrijednog projekta koji je započeo 2018. godine kad su hibridni travnjak posredstvom HNS-a dobili stadioni u Kranjčevićevoj, Maksimiru, Puli, Zaprešiću i Koprivnici, što je uvelike doprinijelo kvalitetnijem nogometu u HT Prvoj ligi.

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri