#ReachOut

FIFA predstavila novu kampanju na temu mentalnog zdravlja

03.08.2021.

FIFA predstavila novu kampanju na temu mentalnog zdravlja
Foto: Getty Images

Krovna svjetska nogometna organizacija FIFA predstavila je novu digitalnu kampanju #ReachOut čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti mentalnog zdravlja i suzbijanje predrasuda prema osobama koje boluju od depresije i drugih sličnih bolesti.

U kampanji sudjeluju nogometne legende Cafu, Walter Zenga, Aline, Vero Boquete, Laura Georges, Luis García, Shabani Nonda, Patrizia Panico i Fara Williams, kao i Teresa Enke, direktorica Zaklade Robert Enke, koju su njemačke nogometne organizacije osnovale u suradnji s obitelji njemačkog vratara Roberta Enkea nakon što si je oduzeo život. Podršku ovoj kampanji izrazila je i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO). 

"Depresija i anksioznost utječu na sve veći broj ljudi na svijetu, a mlade osobe posebno su ugrožene kada je riječ o mentalnom zdravlju. Ponosni smo što uz podršku Svjetske zdravstvene organizacije možemo predstaviti ovu kampanju i potaknuti ljude da se obrate svojim bližnjima. Zahvaljujem se igračima, igračicama i gospođi Enke na sudjelovanju u ovom projektu," poručio je predsjednik Fife Gianni Infantino.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri