Odluka Uefe

Bez gostujućih navijača u rujanskom terminu europskih kvalifikacija za SP u Kataru

11.08.2021.

Bez gostujućih navijača u rujanskom terminu europskih kvalifikacija za SP u Kataru
Foto: Drago Sopta/HNS

Zbog povećanog broja osoba zaraženih koronavirusom u Europi, krovna europska nogometna federacija, Uefa, donijela je odluku da će se predstojeće rujanske utakmice europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru igrati bez prisustva gostujućih navijača.

Potvrda je to odluke Izvršnog odbora Uefe od 14. lipnja, donesene u kontekstu zajedničkog pisma Fife i Uefe od 19. ožujka ove godine, o zabrani razmjene ulaznica za navijače gostujućih momčadi u play-offu Uefinih klupskih natjecanja sezone 2021./22.

Fifa i Uefa su, naime, pomno pratile razvoj pandemije u Europi uoči rujanskog nastavka europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Zbog aktualnog skoka slučajeva COVID-19 u Europi, a u kombinaciji s velikim brojem utakmica koje će se odigrati tijekom rujna, Uefa je primijenila odluku koju je donio Izvršni odbor 14. lipnja. Ista se odnosi na sve utakmice (tri kola) europskih kvalifikacija za SP u Kataru 2022. godine, odnosno prijateljske utakmice koje se održavaju u spomenutom razdoblju, stavljajući u prvi plan sigurnost svih sudionika kao najveći prioritet u nesigurnim pandemijskim vremenima.

Pojašnjenja radi, odluka o zabrani razmjene ulaznica za gostujuće navijače primjenjuje se na sljedeće kvote ulaznica:

1. Pet posto ulaznica od ukupnog kapaciteta stadiona, namijenjenih isključivo gostujućim navijačima
2. Dodatnih 200 ulaznica najviše kategorije

Uefa ukazuje da svako nepoštivanje navedenih odredbi može rezultirati disciplinskim mjerama u skladu s Disciplinskim kodeksom Fife.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri