Najnoviji poredak

Hrvatska 18. na najnovijoj Fifinoj ljestvici

12.08.2021.

Hrvatska 18. na najnovijoj Fifinoj ljestvici
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se na 18. mjestu na najnovijoj Fifinoj ljestvici koja je objavljena u četvrtak.

Iako ima dosta promjena među prvih deset reprezentacija, Belgija je zadržala prvu poziciju. Na drugo mjesto se popeo Brazil s treće pozicije na koju je pala Francuska. Engleska je ostala na četvrtom mjestu, no na petu poziciju popeli su se europski prvaci Talijani, koji su u svibnju bili sedmi.

Pobjednik Copa Americe, Argentina, popela se s osme na šestu poziciju, dok je Španjolska pala na sedmo mjesto, a Portugal s petog na osmo. Među prvih deset reprezentacija ušli su finalisti Gold Cupa, Meksiko i SAD. 

Sve ove promjene rezultat su čak 348 utakmica, koliko ih je odigrano od 27. svibnja, kad je objavljena zadnja Fifina ljestvica, a odnose se na Europsko prvenstvo, Copa Americu, Gold Cup i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.
 
Rusija, prvi suparnik Hrvatske u nastavku kvalifikacija za SP 2022., nalazi se na 21. mjestu i zabilježila je pad od jednog mjesta dok je Slovačka pala čak osam mjesta i sad je na 38. poziciji. Slovenija je na 66. mjestu i pala je jedno mjesto u odnosu na ljestvicu iz svibnja, dok je Cipar pao šest mjesta na 99. poziciju. Malta se nalazi na 177. mjestu na Fifinoj ljestvici.

Sljedeća Fifina ljestvica bit će objavljena 16. rujna.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri