Opet među Vatrenima

Čolak: “Odlazak u Malmö bio je pun pogodak”

17.08.2021.

Čolak: “Odlazak u Malmö bio je pun pogodak”
Foto: Drago Sopta/HNS

Antonio Mirko Čolak opet je među Vatrenima. Ponajviše zahvaljujući golgeterskom “boomu” u ljetnom razdoblju.

 

Napadač švedskog prvoligaša Malmöa pogocima nosi svoju momčad u nastavku švedskog prvenstva i u novoj europskoj sezoni. Statistika kaže da je Čolak od 3. srpnja do 14. kolovoza odigrao za Malmö 11 utakmica i postigao 10 golova pa je poziv izbornika Zlatka Dalića sasvim očekivan.

“Potrudio sam se, ha, ha, ha…”, kaže dobro raspoloženi Čolak, koji je pozornost posebno skrenuo dvama pogocima Glasgow Rangersu u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka koji su Malmö odveli u play-off elitnog europskog klupskog natjecanja.

“E, to je bio pravi podvig. Preokrenuli smo rezultat i izbacili Rangerse na kultnom Ibroxu i to kad smo ostali s igračem manje. Velika je to stvar, zato ti moji golovi imaju posebnu važnost”.

Navijači Malmöa to itekako cijene.

“Ovdje sam samo šest mjeseci, a već sam doživio da cijeli stadion skandira moje ime. To nešto govori. Očito su navijači prepoznali moj odnos prema igri, ali naravno da su golovi ti koji donose slavu. Postigao sam puno važnih europskih golova, na pragu smo plasmana u natjecanje po skupinama Lige prvaka. Apetiti? Igramo u play-offu protiv Ludogoreca i svi vjerujemo da možemo proći tu zadnju prepreku”.

Antonio Mirko je iz Rijeke najprije prešao u grčki PAOK u rujnu prošle godine, ali se ondje nije najbolje snašao pa je karijeru nastavio na posudbi u Malmöu.

“Odlazak u Malmö bio je pun pogodak. U kratkom razdoblju sve se savršeno poklopilo, odlično sam se uklopio u novu momčad, s trenerom Jonom Dahlom Tomassonom kliknuo na prvu… Sretan sam i zadovoljan, a to se vidi i na mojim izvedbama na terenu. Drago mi je što su mi dobre igre u Malmöu pomogle iznova izboriti mjesto u reprezentaciji. Za mene je to oduvijek bila najveća čast koja se može ukazati jednom hrvatskom igraču. Presretan sam i jedva čekam okupljanje”.

Čolak je u svakom slučaju pojačao konkurenciju među napadačima Vatrenih, koja je ionako uvijek vrlo jaka.

“Nije lako zaslužiti mjesto u tako jakoj konkurenciji, mi napadači znamo da živimo od golova i da su oni presudni kod izbora naših trenera i izbornika. Drago mi je da je izbornik Dalić prepoznao moju dobru golgetersku formu, trudit ću se opravdati njegov poziv. U pravoj sam natjecateljskoj formi, hoće me gol, ukaže li mi se prilika, vjerujem da ću je iskoristiti. Izbornik može računati na moj doprinos reprezentaciji u utakmicama koje su pred nama”.

Pred Vatrenima su tri zahtjevna rujanska ispita u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, gostovanja protiv Rusije (1. rujna, Moskva) i Slovačke (4. rujna, Bratislava), odnosno domaća utakmica protiv Slovenije (7. rujna, Split).

“Skupina je vrlo nezgodna, a pred nama je možda i najzahtjevniji dio kvalifikacijskog ciklusa. Međutim, Hrvatska je još uvijek prvi favorit za prvo mjesto i tako se moramo postaviti na terenu. Pogotovo moramo biti pravi u Rusiji i Slovačkoj, te dvije utakmice su ključ naših ambicija u nastavku uspješnog puta prema Kataru”, zaključio je Čolak.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri