Pogodak za pamćenje

Juranović: “Odsad ću morati češće pucati…”

20.08.2021.

Juranović: “Odsad ću morati češće pucati…”
Foto: Drago Sopta/HNS

Sjajan pogodak hrvatskog reprezentativca Josipa Juranovića obilježio je prvu utakmicu play-offa Europske lige između praške Slavije i varšavske Legije (2:2). Branič aktualnog prvaka Poljske postigao je pogodak koji se broji tisućama pregleda na društvenim mrežama i portalima diljem Europe.

 

U 37. minuti Juranović je u trku primirio loptu na svojoj polovici, u sprintu se sručio prema protivničkom šesnaestercu, nadomak kojemu se odlučio na udarac, poslije kojeg se lopta neobranjivo zakoprcala u gornjem lijevom kutu nemoćnog vratara Slavije, Ondreja Kolara. Gol za pamćenje i prepričavanje.

“Baš mi je sjela, je l’ tako? Ha, ha, ha…”, kaže Josip Juranović, kojemu je ovo bio tek peti pogodak u karijeri. I odmah najljepši. Doduše, onaj Gorici u dresu Hajduka u petom kolu sezone 2019./20. ne zaostaje puno.

“Ono je isto bio odličan gol, ali možemo reći da je ovaj puno važniji. Ipak su u pitanju odlučujuće utakmice za plasman u skupinu Europske lige. Općenito govoreći, utakmica je bila zanimljiva i neizvjesna, a atmosfera na tribinama fantastična. Da, da, imao sam inspiraciju. Neki mi, kad su vidjeli gol, u šali govore da ubuduće pucam čim prijeđem centar, a ja im kažem da najprije treba prijeći centar, ha, ha, ha… Odsad ću u svakom slučaju morati češće pucati!”.

Situacija je uoči uzvratne utakmice u Varšavi potpuno otvorena. Što zbog ukidanja pravila o postignutim golovima u gostima, što zbog vrlo specifičnog načina igre Slavije.

“Ne znam uopće što bih rekao poslije ove utakmice, Slavia igra neki sustav 3-7, cijela momčad napada. Naravno da to nama ostavlja puno prostora u igri prema naprijed, ali moramo biti maksimalno oprezni. Ipak, vjerujem da ćemo na kraju u uzvratnoj utakmici mi biti ti koji ćemo slaviti prolaz”.

Vrijeme će pokazati hoće li Josip igrati tu utakmicu s obzirom na to da su pregovori s Celticom ušli u završnu fazu, lako je moguće da je branič Vatrenih postigao oproštajni pogodak za Legiju. Juranovićeve misli su ionako već usmjerene i na skorašnje rujanske reprezentativne ispite.

“Pred nama je najzahtjevnije razdoblje tekućeg kvalifikacijskog ciklusa, čekaju nas tri utakmice koje će u velikoj mjeri usmjeriti naše ambicije na putu prema Svjetskom prvenstvu u Kataru. Najprije neugodna gostovanja protiv Rusije i Slovačke, a onda domaća utakmica protiv Slovenije, koja nas je pobijedila u prvoj utakmici. Radujem se povratku na Poljud i nadam da će epidemiološka situacija dozvoliti prisustvo gledatelja. Poljud, novi travnjak i fantastična publika, sve to skupa jamči spektakl. Nama igračima najljepše je igrati takve utakmice”, zaključio je Juranović.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri