Liga prvakinja

Video: Osječanke izborile plasman u završnu fazu 

22.08.2021.

Video: Osječanke izborile plasman u završnu fazu
Foto: Drago Sopta/HNS

Nogometašice Osijeka izborile su prolazak u drugu fazu kvalifikacija za plasman u natjecanje po skupinama Lige prvakinja nakon što su u finalu turnira prve faze, kojemu su bile domaćin, svladale Anderlecht 1:0.

 

Jedini gol na utakmici u Gradskom vrtu postigla je kapetanica Izabela Lojna u 54. minuti, a veliki dio posla napravila je Maja Joščak koja je na dvadesetak metara od suparničkog gola oduzela loptu igračici Anderlechta i zatim idealno dodala Lojni za važan pogodak.

Osječanke su pobjedom protiv Anderlechta ostvarile plasman u posljednju fazu kvalifikacija za Ligu prvakinja, u kojoj će snage odmjeriti protiv islandskog Breidablika.

U posljednjoj fazi igrat će se dvije utakmice, jedna na domaćem, a jedna na gostujućem travnjaku. Prve utakmice bit će na programu 31. kolovoza i 1. rujna, a uzvrati 8. i 9. rujna.

Osijek - Anderlecht 1:0
OSIJEK - Stadion Gradski vrt. Sutkinja: Michalina Dlakow. Strijelac: 1:0 Lojna (54’). Žutai kartoni: Lojna, Joščak, Balić, Belaj (Osijek), Wullaert, Abdulai Toloba, Wijnants (ANderlecht).
OSIJEK: Belaj, Bojčić, Nevrkla, Kunštek, Kovačević, Bulut, Joščak, Lubina, Andrić (80’ Culek), Medić (77’ Balić), Lojna (77’ Šalek).
ANDERLECHT: Odeurs, Deloose, Colson, Vanhamel, Van De Keere (76’ Maximus), Van Caesbroeck (53’ Gelders), Tison, Vatafu, Wijnants, Wullaert, Abdulai Toloba.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri