Sučić, Stanišić i Pašalić

Trojac iz dijaspore u hrvatskom dresu

23.08.2021.

Trojac iz dijaspore u hrvatskom dresu
Foto: Drago Sopta/HNS

Na popisu izbornika mlade reprezentacije, Igora Bišćana, za novi kvalifikacijski ciklus nalaze se i tri nogometaša rođena i odrasla u inozemstvu - Luka Sučić, Josip Stanišić i Marco Pašalić.

Ofenzivni vezni Red Bull Salzburga, Luka Sučić, već ima 17 nastupa za mlade hrvatske selekcije, a bio je i među kandidatima za U-21 reprezentaciju uoči završnice Europskog prvenstva, koje je propustio zbog ozljede. Sučić je prvi puta nastupio za hrvatsku U-15 reprezentaciju u prijateljskom ogledu protiv Austrije, zemlje u kojoj je rođen i odrastao.

"Poseban je osjećaj obući dres s crveno-bijelom šahovnicom i veselim se i dalje predstavljati Hrvatsku", izjavio je Sučić, koji se trenutno nalazi i na pretpozivu izbornik A reprezentacije, Zlatka Dalića.

Branič Josip Stanišić rođen je 2. travnja 2000. godine u Münchenu, gdje je ove sezone zaigrao za prvu momčad bavarskog velikana Bayerna. Nastupao je za njemačku U-19 reprezentaciju u dvije prijateljske utakmice, ali odabrao je igrati za zemlju svojih roditelja:

"Jako sam sretan zbog poziva za hrvatsku U-21 reprezentaciju. Čast mi je što mogu nositi dres Hrvatske", izjavio je Stanišić.

Pažnju hrvatske javnosti ovog je ljeta privukao i Marco Pašalić, napadač Borussije Dortmund. Pašalić je rođen 14. rujna 2000. godine u Karlsruheu, a do sada je nastupio u dvije prijateljske utakmice za hrvatsku U-17 reprezentaciju.

"Ne mogu opisati s koliko ponosa ću nastupati za hrvatsku reprezentaciju jer sam od malih nogu odgajan da je Hrvatska moja domovina. Radujem se prvom okupljanju s mladom reprezentacijom, a na svima nama je da se dobrim igrama i predanim radom dokažemo prvo izborniku Bišćanu, a onda potencijalno i izborniku Daliću", izjavio je Pašalić.

Talentirani trojac iz dijaspore potvrda je kvalitetnog rada nogometnog sektora Hrvatskog nogometnog saveza, poručuje predsjednik HNS-a Marijan Kustić:

"Svjesni smo da u dijaspori leži veliki potencijal, a mladići poput Sučića, Stanišića i Pašalića svojim odlukama da igraju za Hrvatsku pokazuju koliko je jaka privrženost naših obitelji u inozemstvu hrvatskoj reprezentaciji. Dovođenjem Stipe Pletikose za tehničkog direktora A i U-21 reprezentacije željeli smo upravo dodatno ojačati ovaj segment djelovanja jer smo mala zemlja i moramo uspješno pronaći svakog talenta, bio on u Hrvatskoj ili inozemstvu."

Novoimenovani tehnički direktor A i U-21 reprezentacije, Stipe Pletikosa, već je obavio razgovore sa Sučićem i Stanišićem, a ovoga će se tjedna susresti i s Pašalićem:

"Izuzetno me veseli što su Sučić, Stanišić i Pašalić odabrali predstavljati Hrvatsku. Imamo odgovornost i dalje razvijati našu skautsku mrežu i njegovati kvalitetnu komunikaciju s dečkima koji su potencijali za hrvatske selekcije, kao i organizirati što više aktivnosti na kojima ih možemo izbliza vidjeti, kao što je Memorijal hrvatskih branitelja u Vukovaru".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri