Nagrada predsjednika Uefe

Dobitnici Simon Kjær i liječnici koji su spasili Eriksenov život

24.08.2021.

Dobitnici Simon Kjær i liječnici koji su spasili Eriksenov život
Foto: Drago Sopta/HNS

Liječnički tim koji je na Europskom prvenstvu spasio život danskom reprezentativcu Christianu Eriksenu i kapetan danske reprezentacije, Simon Kjær, dobitnici su nagrade predsjednika Uefe za 2021. godinu.

Ovim priznanjem odana je počast njihovom vitalnom doprinosu pristizanju u pomoć Eriksenu, koji je doživio srčani zastoj i srušio se na teren tijekom utakmice grupne faze na Euru 2020 između Danske i Finske, na stadionu Parken u Kopenhagenu 12. lipnja.

Zahvaljujući brzoj reakciji medicinskog tima i hitnoj stručnoj pomoći, Eriksen je uspješno reanimiran na terenu i sada je, srećom, na putu prema uspješnom oporavku. Simonu Kjæru također pripadaju zasluge za promptnu reakciju pružanja pomoći Eriksenu, ali i zbog iskazanih iznimnih kvaliteta pravog vođe u vrlo delikatnoj situaciji.

Predsjednik Uefe, Aleksander Čeferin, je dobitnike nagrade, koja se dodjeljuje za izuzetna postignuća, profesionalnu izvrsnost i uzorne kvalitete pojedinaca, opisao kao “istinske heroje Eura 2020”.

“Ove godine predsjednikova nagrada nadilazi nogometne okvire i ističe se kao trajni podsjetnik na to koliko je dragocjen ljudski život. Christianu Eriksenu i njegovoj obitelji želim sve najbolje”, rekao je Čeferin.

Nagradu je dobio liječnički tim na terenu, koji su činili Mogens Kreutzfeldt, Frederik Flensted, Anders Boesen i Peder Ersgaard, Uefini medicinski časnici na spomenutoj utakmici, Jens Kleinefeld i Valentin Velikov, liječnici danske reprezentacije Morten Skjoldager i Morten Boesen, odnosno kapetan danske reprezentacije Simon Kjær.

“Hvala dvojici Mortena, Skjoldageru i Boesenu, kao i liječničkom timu koji im je pomagao na Parkenu 12. lipnja, napravili ste sjajan posao i spasili mi život. Jednako tako, puno se zahvaljujem prijatelju i kapetanu Simonu, ali i svim suigračima iz danske reprezentacije, koji su uz mene bili 12. lipnja, ali i sad u razdoblju oporavka. Naravno, hvala i svim navijačima koji su meni i mojoj obitelji slali poruke podrške. To mi je puno značilo i daje mi snagu da nastavim dalje”, rekao je Christian Eriksen.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri