Vatreni u Bratislavi

Juranović: “Najvažnije je da smo prvi i da se ne bojimo Slovačke”

02.09.2021.

Juranović: “Najvažnije je da smo prvi i da se ne bojimo Slovačke”
Foto: Drago Sopta/HNS

Josip Juranović zadovoljan je činjenicom da je hrvatska obrana neokrznuta napustila sraz s Rusijom na Lužnikiju. Remi bez golova ukazuje na odlično odrađen posao zadnje linije unatoč tome što je ista prvi put zaigrala u ovom sastavu.

U Juranovićevu slučaju dobra je stvar što na njegovoj, desnoj strani, igra Dejan Lovren, koji itekako može pomoći dobrim savjetima.

“Remi s Rusima je za nas solidan rezultat. Imali smo podjednak broj prilika, bod svakome je na kraju najrealniji ishod. Uvijek je dobro vratiti se neporažen s teškog gostovanja. Bili smo baš kompaktni, puno smo pričali na terenu. Dejan Lovren mi govori što raditi, pravi je lider, puno me navodi, moramo ga slušati što god rekao. Istina, nikad nismo igrali u ovom sastavu kad je u pitanju igra u fazi obrane, ali limitirali smo Ruse na samo jednoj izglednoj prilici. Odigrali smo jako dobro u tom segmentu igre, ali uvijek ističem da se u reprezentaciji mora ići glavom na kopačku”, ističe Josip iza kojeg je vrlo burno razdoblje tijekom kojeg je postao novi igrač velikog Celtica, nakon što je napustio redove Legije.

“Želio sam napraviti korak naprijed u karijeri. Siguran sam da ću i tamo ostaviti trag, kao i u Legiji”, ističe Juranović, koji je debitirao u gradskom derbiju protiv Rangersa i to na poziciji lijevog, a ne desnog beka.

“Bilo je malo neobično. Jedan igrač se ozlijedio, a trener nije htio u vatru gurati mladog igrača. Uskočio sam kao iskusniji igrač, atmosfera je bila sjajna, kao na Poljudu, iako smo igrali na Rangersovu stadionu. Trener je pitao mogu li odigrati na lijevoj strani, rekao sam da mogu. Ma, stao bih i na gol da je pitao, ha, ha, ha…”.

Josip nije imao što reći o slovačkoj momčadi s obzirom na to da će analiza uslijediti tek tijekom petka.

“Došli smo u hotel u 5 ujutro pa ću vam na to pitanje odgovoriti tek sutra, kad s izbornikom odradimo sastanak. Vidite da se situacija u skupini zakomplicirala, Malta je pobijedila Cipar… Međutim, najvažnije je da smo prvi na ljestvici i da se ne bojimo Slovačke. Pritom nije uopće bitno hoće li oni biti napaljeni na nas zbog teškog poraza prije dvije godine u Trnavi. Ako budu agresivni, mi moramo biti još agresivniji. Vezna linija bez Luke? Naravno da Luka nedostaje, ali lakše je kad u sredini imaš igrače poput Kovačića, Vlašića, Pašalića…”.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri