Kapetan protiv Slovenije

Perišić: “Jedva čekam da počne utakmica”

06.09.2021.

Perišić: “Jedva čekam da počne utakmica”
Foto: Drago Sopta/HNS

Ivan Perišić predvodit će kao kapetan Vatrene u susretu sa Slovenijom na kraju zahtjevne rujanske trilogije u nastavku kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo iduće godine u Kataru.

 

Ivan je pred dvoboj sa Slovencima svjestan da je pobjeda nad Slovačkom u smiraju dvoboja u Bratislavi dodatno podigla samopouzdanje hrvatskih reprezentativaca.

“Atmosfera je odlična poslije pobjede u Slovačkoj, dala nam je dodatnu energiju. Dobro smo odradili utakmice s Rusijom i Slovačkom, nismo primili gol i možemo biti zadovoljni s dva možda najteža gostovanja. Međutim, ako ne pobijedimo Sloveniju, to neće puno značiti”, ističe Perišić, koji ukazuje na naporan rujanski ritam utakmica.

“Ritam je strašan, sve su zbili u kratko vrijeme, bit će malo lakše u listopadu i studenom, ali onda ćemo već i s klubom imati dvije utakmice tjedno. Tko preživi, pričat će, ha, ha, ha… Međutim, zato u kadru imamo 25 igrača da bi trener mogao izabrati i raspodijeliti snage. Kostur ekipe je tu, mlađi igrači imaju već dosta ozbiljnih utakmica, oni nam daju dodatnu snagu”.

O tijeku utakmice protiv Slovenije Ivan kaže:

“Krećemo od prve minute po gol, bit će lakše ako ih otvorimo u startu kao što je to bio slučaj protiv Mađarske na Poljudu. Moramo definitivno poboljšati napad, a za to nam treba i više vremena. Poljud? Svaka je utakmica na Poljudu nešto posebno, ona puno znači meni, obitelji, prijateljima, svi jedva čekamo da počne”

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri