Hrvatska razigrana i rastrčana

Dalić: "Sve smo odradili kako treba, ovo je pravi put"

07.09.2021.

Dalić: "Sve smo odradili kako treba, ovo je pravi put"
Foto: Drago Sopta/HNS

Po završetku splitskog ogleda sa Slovenijom, ujedno i posljednjeg i rujanskoj reprezentativnoj akciji, izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije - u slavljeničkom ozračju zbog sjajne pobjede, ali i svog jubileja, 50. utakmice na hrvatskoj klupi.

Razigrana i rastrčana Hrvatska

"Mogu samo čestitati igračima na ovako sjajnoj utakmici, na cijelom ciklusu u kojemu smo osvojili sedam bodova i sve je bilo na visokoj razini. Večeras je bilo najbolje, najkvalitetnije, agresivno, kompaktno. Uložili smo puno energije, premda je bila treća utakmica, sve smo odradili kako treba. Hrvatska je bila razigrana i rastrčana"

Zahvala navijačima

"Hvala navijačima na koji su danas opet poslali sjajnu poruku koliko vole i poštuju svoju reprezentaciju, koliko hrvatski narod stoji iza nje, bez obzira što pojedinci to pokušavaju uništiti, tvrdeći da ništa ne valja - ovo je dokaz da valja. Vjerujemo u jednaku podršku u Slavoniji u listopadu, i da ćemo ovakvom igrom i ovakvim navijanjem ostvariti svoj cilj. Moramo biti zahvalni za ovu atmosferu, očito nam Poljud leži i nadam se da ćemo protiv Rusije ovdje slaviti i plasman u Katar, iako moramo pobjeđivati u svim sljedećim utakmicama kako se ne bismo doveli u situaciju da o svemu odlučuje upravo ta posljednja utakmica"

Momčad igrala i za kapetana

"Svi su igrači odigrali jako dobru utakmicu, jako su se trudili i ne mogu nikoga izdvojiti. Cijela je momčad igrala i za Luku. Kapetane, čekamo te u listopadu, s tobom smo još jači! Bolje da imamo slatke brige nego da ih nemamo"

Slovenija zaustavljena, Hrvatska na pravom putu

"Kek ima impresivan skor, napravio je velike stvari u Hrvatskoj, ali srećom zaustavili smo ga u tom njegovom pohodu na Poljudu. Kek nas je iznenadio s tri zadnja vezna, ali brzo smo uhvatili konce i stvarali prostor po cijelom terenu brzim odigravanjem. Bilo je puno dubinskih utrčavanja u prazan prostor, to su bili kvalitetni ulasci među linije. Prije smo bili previše statični. Slovenija je pokušavala igrati, ali nismo joj dali ni vremena ni prostora, držali smo visoki pritisak tijekom cijele utakmice. Mislim da nismo ni mogli odigrati loše, a već petu utakmicu u kvalifikacijama nismo primili ni pogodak. To je sjajno i tako moramo nastaviti. Napravili smo mali korak, ali ne smijemo se opustiti. No, ovo je pravi put"

Igrači dali maksimum, momčad dobila širinu

"Znamo u kakvom su igrači stanju, s njima smo svaki dan na treningu. Primjerice, Vlašić se morao malo odmoriti i potrošio bi se da je igrao od početka; ovako je ušao svjež i dao veliki doprinos. Odlično smo rasporedili snage, Barišić je također odigrao sjajno, odlično je zatvorio Iličića. Sretan sam što je Hrvatska dobila i širinu. Ivušić je iskoristio svoju priliku, bio je siguran na centaršutevima i u igri nogom, obranio je onih nekoliko situacija u Slovačkoj i bit će prava konkurencija Livakoviću. On i Borna Sosa dobici su za Hrvatsku u ovom ciklusu. Svi su dali svoj maksimum i u Moskvi i Bratislavi, neke su se stvari kroz pozive i razgovore posložile, dečki malo drugačije dišu. Rekao sam nakon EP-a da neke stvari i ja moram popraviti, nisam slijep. Ispravili smo ih svi zajedno i djelujemo kao momčad"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri