Novi “wunderkind”

Sučić: “San mi je zaigrati s mojim idolom Lukom Modrićem“

13.09.2021.

Sučić: “San mi je zaigrati s mojim idolom Lukom Modrićem“
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Mlada hrvatska U-21 reprezentacija uspješno je zakoračila u kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo 2023. godine, mladi Vatreni svladali su Azerbajdžan (2:0) i Finsku (2:0) i predstavili novu momčad u kojoj su osvanula neka nova imena.

 

Jedno od njih je ono Luke Sučića, veznjaka Red Bull Salzburga, koji nije mogao poželjeti ljepši početak reprezentativne U-21 priče, u obje utakmice bio je strijelac i nametnuo se kao jedan od lidera Bišćanove momčadi-

“Odličan je osjećaj biti dio U-21 reprezentacije, bilo je važno probiti led, već sam u prvoj utakmici postigao pogodak, ali ipak je najvažnije da smo odlično startali u novom kvalifikacijskom ciklusu. Ostvarili smo dvije sigurne pobjede, vjerujem da ćemo i u nastavku natjecanja biti jednako uspješni”, kaže Luka Sučić, koji je oduševljen ozračjem u reprezentaciji.

“Nova smo momčad, došlo je puno novih igrača i trebalo nam je određeno vrijeme da se prilagodimo jedni na druge. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, klapa je bila sve bolja i to se odrazilo i na naše rezultate protiv Azerbajdžana i Finske. Izbornik Bišćan je odličan trener, sviđa mi se njegov način rada i stil igre kojem teži”.

Luka je u kratkom razdoblju stekao status važnog igrača u Bišćanovoj koncepciji igre.

“Drago mi je to čuti, sretan sam što je moj početak u U-21 reprezentaciji bio jako dobar, ali ne smijem stati na tome, nego još više raditi. Idealna pozicija? Iskreno, najbolje se osjećam na poziciji “osmice” i to poludesno, ali naravno da se mogu prilagoditi i drugim ulogama, ovisno o tome što izbornik bude tražio od mene. Volim doći u završnicu, zabiti gol, u prvi dvije utakmice bilo je odlično, vjerujem da će tako biti i ubuduće”.

Iako rođeni Austrijanac, za Luku nikad nije bilo dvojbi kad je u pitanju opredjeljenje.

“Austrijanci su bili vrlo uporni, pritiskali su, htjeli su da igram za njih, ali oduvijek sam bio jasan po tom pitanju: moja jedina domovina je Hrvatska i Austrijanci nisu imali nikakve šanse”.

Foto: Dražen Patarčić/HNS

S obzirom na to da svi o njemu pričaju u superlativima, Luka slovi kao još jedan hrvatski “wunderkind” pred kojim je svijetla budućnost. U tom kontekstu, jednog dana vjerojatno i nastup za A reprezentaciju.

“To je oduvijek bio moj san i nogometni cilj, A reprezentacija je nešto posebno. Trudit ću se maksimalno u svakoj utakmici u klubu i reprezentaciji i čekati svoju priliku, vjerujem da ću je dočekati. Kao mali nisam propuštao utakmice reprezentacije, gledao sam mog idola Luku Modrića. Da, u mladoj reprezentaciji nosim njegovu “desetku”, ali sanjam jednog dana zaigrati u momčadi s Lukom, to bi bilo fenomenalno”.

Zbog obaveza u mladoj U-21 reprezentaciji, koje su se poklapale s onim A reprezentacije, Luka nije uspio pogledati sve utakmice Vatrenih tijekom rujanskih kvalifikacija, ali ono što je vidio bilo je…

“Odlično! Gledao sam dvadesetak minuta protiv Slovenije i bio sam oduševljen, igra je bila fenomenalna, ozračje na tribinama fantastično. Ako nastavimo u ovom ritmu, sigurno idemo na Svjetsko prvenstvo u Katar”, zaključio je Luka Sučić.

Foto: Dražen Patarčić/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri