Kvalifikacije za SP 2023

Hrvatska ženska reprezentacija protiv Rumunjske i Italije

15.09.2021.

Hrvatska ženska reprezentacija protiv Rumunjske i Italije
Foto: frf.ro

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija otvara nastup u kvalifikacijskom ciklusu za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Australiji i Novom Zelandu rujanskim utakmicama protiv Rumunjske u Mogosoaiji (17. rujna) i Italije (21. rujna) u Karlovcu. 

 

Na popisu izbornika Mate Prskala za ove utakmice našle su se vratarke Doris Bačić (Sporting) i Stephanie Bukovec (Split), obrambene igračice Leonarda Balog (SKN Pölten), Ana Jelenčić (Hellas Verona), Antonia Dulčić (Split), Maria Kunštek (Osijek) i Tea Pedić (Split), vezne igračice Izabela Lojna (Osijek), Anela Lubina (Osijek), Petra Pezelj (Split), Helena Spajić (Dinamo), Iva Bukač (Split), Janja Čanjevac (Split), Karla Šabašov (Split) i Lorena Balić (Osijek), odnosno napadačice Andrea Glibo (Sturm Graz), Karla Jedvaj (Dinamo) i Nika Petarić (Dinamo).

“Pred nama je novi kvalifikacijski ciklus, trudit ćemo se napraviti određeni iskorak. Na prvom okupljanju nedostaje puno igračica, ali nećemo se baviti onima kojih nema, nego biti usredotočeni na one igračice koje su došle. Poznajemo se jako dobro, nema nikakvih nepoznanica, a vrijeme će pokazati na kojoj ćemo biti razini. Vjerujem u ekipu, nadam se da će djevojke dati svoj maksimum i da će biti pune samopouzdanja uoči prvih utakmica", kaže Mate Prskalo, koji je sav fokus usmjerio na utakmicu protiv Rumunjske.

"U našem posljednjem međusobnom susretu u Puli pokazali smo da možemo biti ravnopravan protivnik, tu smo utakmicu tijesno izgubili, ali ostavili smo jako dobar dojam. Međutim, puno bitniji od dojma je rezultat i to je ono što tražimo. Italija? Razina više u odnosu na nas, da smo kompletni možda, ovako... Bit će jako teško. Riječ je o izuzetno snažnoj ekipi, izbalansiranoj u tehničkom i taktičkom smislu. Naglasak je na utakmici protiv Rumunjske, tu vidimo našu šansu i dobar rezultat kao poticaj za utakmicu protiv Talijanki. U svakom slučaju, nemamo namjeru unaprijed izvjesiti bijelu zastavu".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri