Odluka Fife i Uefe

Povratak gostujućih navijača u nastavku kvalifikacija za SP u Kataru

18.09.2021.

Povratak gostujućih navijača u nastavku kvalifikacija za SP u Kataru
Foto: Drago Sopta/HNS

Krovne nogometne federacije Fifa i Uefa donijele su odluku o povratku gostujućih navijača na utakmicama europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine u listopadu i studenom, odnosno na prijateljskim utakmicama u Europi u istom razdoblju.

 

Poslije odluke o ukidanju Uefinih minimalnih zdravstvenih i higijenskih uvjeta za povratak gledatelja, kako je objašnjeno u cirkularnom pismu Uefe br. 66/2021, za svaku odluku u pogledu gledatelja bit će odgovorna isključivo nadležna tijela u pojedinoj zemlji gdje se igra utakmica.

Pojašnjenja radi, ovisno o odluci nadležnih tijela, primijenit će se uobičajeni model distribucije ulaznica za gostujuće navijače:

1. Gostujući navijači imaju pravo na pet posto ulaznica od ukupnog kapaciteta stadiona.

2. Kad su u pitanju ulaznice, smanjenje postotka bit će recipročno smanjenju kapaciteta pojedinog stadiona. Na primjer, ako je kapacitet stadiona zbog odluke lokalnih vlasti smanjen za 50 posto, gostujućim navijačima bit će omogućeno 50 posto manje ulaznica.

Raspodjela ulaznica može se promijeniti pismenim dogovorom dvaju nacionalnih saveza reprezentacija koje igraju međusobnu utakmicu. Uefa ukazuje da svako nepoštivanje navedenih odredbi može rezultirati disciplinskim mjerama u skladu s Disciplinskim kodeksom Fife.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri