Preporod na Šubićevcu

Marin: “Šibenik mi je omogućio kontinuitet, na meni je da mu vratim dobrim igrama“

19.09.2021.

Marin: “Šibenik mi je omogućio kontinuitet, na meni je da mu vratim dobrim igrama“
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Antonio Marin još je jednom zasjao u dresu Šibenika. Mladi hrvatski U-21 reprezentativac postigao je oba pogotka za šibensku momčad u pobjedi protiv Lokomotive (2:1) i nastavio svoj preporod na Šubićevcu.

 

Antonio je postigao već četvrti pogodak otkako je ljetos stigao u Šibenik na posudbu iz Dinama.

“Pobijedili smo, to je najbitnije, a naravno da mi je drago što su moji golovi bili presudni. Utakmica je bila vrlo neizvjesna, Lokomotiva ima jako dobru momčad, ali na kraju smo bili spretniji i sretniji za taj jedan gol”, ističe mladi napadač Šibenika, koji je do dolaska na Šubićevac u četiri prvoligaške sezone i 36 prvenstvenih utakmica za Dinamo i Lokomotivu postigao samo jedan gol, a ove sezone u devet nastupa već četiri.

“Tako je to, u Dinamu i Lokomotivi nisam uspio uloviti kontinuitet utakmica, a u Šibeniku sam od dolaska standardni prvotimac i to se osjeti u mojoj igri. Osjećam se odlično, uživam u nogometu i to daje rezultate”.

Prije negoli se skrasio u Šibeniku, Antonio se nije uspio nametnuti na posudbama u Lokomotivi i posebno u Monzi, za koju je odigrao samo šest prvenstvenih utakmica, tijekom kojih je sveukupno upisao “mršavih” 86 minuta (uz devedeset minuta u jednoj utakmici kupa). Premalo da bi iskazao nedvojbeni talent i kvalitetu.

“Ponovit ću, do dolaska u Šibenik nisam imao kontinuitet igara, a to je za mladog igrača, poput mene, najvažnije. U Šibeniku je sve leglo na svoje mjesto, dobio sam povjerenje trenera i suigrača, cijelog kluba. Nisam ni u jednom trenutku dvojio kad se pojavila opcija posudbe u Šibenik. Najvažnije mi je bilo igrati i razvijati se”.

U novoj momčadi i gradu se, kaže, odlično snašao.

“Šibenik je super grad za život, a dojmovi su vjerojatno pojačani s obzirom na to da sam stigao u jeku turističke sezone, ha, ha, ha… Nadam se da ćemo uhvatiti još malo ljeta. Što se momčadi tiče, odlična smo klapa, kliknuli smo i to se vidi na terenu. Vjerujem da ćemo, kako sezona bude odmicala, biti još bolji”.

U Šibeniku se ovih dana komotno može spominjati uzrečica “Nazovi MM radi bodova” s obzirom na maestralan učinak dvojice Marina, Jakoliša i Antonija. Obojica su postigli po četiri pogotka, a Jakoliš je tome pridodao čak pet asistencija. Iako su službeno igrači velikih rivala, Dinama i Hajduka, na Šubićevcu zajedničkim snagama nose Šibenik.

“Marin je, baš kao i ja, tražio sredinu gdje će igrati. Bili smo u sličnoj situaciji i prihvatili ponudu Šibenika, u novoj sredini smo se preporodili i sad samo treba nastaviti u istom ritmu. Ciljevi? Ne zamaram se ciljevima, želim samo što više igrati, a sve ostalo će doći samo po sebi”.

Iza Antonija su i uspješni rujanski nastupi za hrvatsku U-21 reprezentaciju, koja je novi kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo 2023. godine otvorila dvjema identičnim pobjedama (2:0) nad Azerbajdžanom i Finskom. U ovoj drugoj na gostovanju u Ouluu Antonio je sudjelovao asistencijom.

“Bilo je važno novi kvalifikacijski ciklus otvoriti pobjedama, momčad je ozbiljno shvatila utakmice protiv Azerbajdžana i Finske, povezali smo dvije pobjede i sada u miru možemo dočekati utakmice u listopadu protiv Norveške i Azerbajdžana i ciljati na novih šest bodova. Kakav je dojam na mene ostavio izbornik Igor Bišćan? Odličan!”, zaključio je Antonio Marin.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri